Főoldal
  

Szárított paradicsommal, akár szarvasgombás tésztával.. Mennyei

Hozzávalók:

egy csomag tészta,

egy csomag rukkola saláta,

egy fél fej fokhagyma,

1 dl olivaolaj,

1 zacskó fenyőmag, vagy dió (10-15 dkg)

15 dkg szárított paradicsom (olajban lehet kapni)

só, bors, szerecsendió ízlés szerint

fél dl főzőtejszín.

10-15 dkg szeletelt és/vagy reszelt parmezán sajt.

 

Elkészítés módja:

forró olajon megpirítom a fél fej fokhagymát oly módon, hogy a tisztított gerezdeket szeletekre vágom. Ha már színesedik, beleszórom a fenyőmagot, vagy diót és együtt tovább pirítom. Pár perc után, ahogy kicsit megpörkölődött, beleöntöm a szárított paradicsomot olaja egy részével együtt. Néhány percig hagyom és kevergetem. Ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és a fél dl főzőtejszínnel.

Eközben  felteszem főzni a tésztát egy kis sós, olajos vízben. Lobogjon a víz! Amint al dente főtt, lecsorgatom szűrőben és egy réteg tésztát szórok az összekotyvasztott elegyre.

Ezt követően rászórom a saláta és a sajt egy részét. Kettő, vagy három réteget képezzünk! Amint elfogyott a tészta, a saláta és a sajt, összekeverem széles fakanállal mindazt, amit beleraktam.

Nem kell sütőbe tenni, úgy jó, ahogy van.

Végül pedig megnyalod 10 ujjadat, ha más nincs kezed ügyében!Ha van, desszertnek felhasználható!

  

BudaiSzakacs

Szeretek főzni és kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció