Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 45 perc

1 adag: 325 kcal/1317 kJ

 

Hozzávalók 4 személyre:

400 g pulykamellfilé

1+1 ek. szójaszósz

2 ek. rizsliszt

100 g sárgarépa

100  g kígyóuborka

1/2 póréhagyma

1/2-1/2 zöld, sárga és piros húsú paprika

200 g ananászkocka (befőtt)

2+2 ek. olaj

2 gerezd fokhagyma

1/4 kk. őrölt gyömbér

2 ek. méz

3 ek. ketchup

4 ek. borecet

1 ek. étkezési keményítő

só, bors.

A húst vékony csíkokra vágjuk.

Összekeverjük 1 ek. szójaszósszal és rizsliszttel, fél őrára hidegre tesszük.

A sárgarépát és az uborkát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikákat 1 cm-es hosszanti csíkokra, majd rombuszokra aprózzuk. Az ananászt leszűrjük, levéből 1 dl-t félreteszünk.

2 ek. olajat felforrósítunk, erős tűzön 3 percig pirítjuk benne a húst. Egy másik serpenyőben felhevítünk 2 ek. olajat, rádobjuk az áttört fokhagymát, a pórét, egy perc múlva a paprikaféléket, majd a sárgarépát és az uborkát, végül az ananászt és a gyömbért, erős tűzön egy percig pirítjuk, a húshoz adjuk.

A mézet, ketchupot, borecetet, ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, és a húsos keverékhez adjuk. Éppen csak összeforraljuk. azonnal tálaljuk.

Párolt rizs illik hozzá.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció