Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Hozzávalók:

4 főtt tojás

4 paradicsom

1 csomag újhagyma

2 csomó retek

2 fej saláta

tengeri só

1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

citromlé

olívaolaj.

A meghámozott, keményre főtt tojást éles késsel felkockázzuk.

A megmosott, szárazra törölt retket, paradicsomot és uborkát is hasonló darabokra vágjuk.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a leszárított salátaleveleket apróra tépkedjük.

A zöldségeket egy üveg salátástálba tesszük, enyhén megsózzuk, majd citromlevet és olívaolajat csöpögtetünk rájuk, és összekeverjük. A tojáskockákat ezek után óvatosan beleforgatjuk, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

A tetejét tojáskarikákkal körbevett paradicsomrózsával díszítjük, és tálaljuk.

Jó tanács: a salátát úgy is feltálalhatjuk, hogy az olajat és a citromlét mellé kínáljuk, és mindenki maga ízesítheti a kiszedett adagját.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció