Főoldal
  

Bodros, színes, leveles fejek sorakoznak a zöldségesnél, mindegyik saláta, de milyen az ízük, és melyiket mire használjuk?

Fejes

Friss, semleges ízű.

Legfinomabb ecetes lével leöntve.

Alaposan meg kell mosni, mart a homok beragad a levelei közé.

 

Jég(hegy)

Szintén semleges ízű, vegyes salátákba, joghurtos-paradicsomos öntettel a legfinomabb.

Nagy előnye, hogy nejlonba csomagolva egy hétig is friss marad a hűtőszekrényben.

 

Lollo Rosso

Kissé mogyoró ízű.

Olajos-ecetes öntettel, más salátákkal párosítva a legfinomabb. Ne tároljuk gyümölccsel együtt, mert a levelei hamar elfonnyadnak.

 

Frizé

Kesernyés ízű, magában nem ajánlatos fogyasztani.

Főképp díszítésre használjuk, vagy más salátákkal együtt fogyasszuk.

  

BolzsayBacsi

Özvegy kertész vagyok, és a konyhában is jól megállom a helyem..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció