Főoldal
  

 

Elkészítési idő: kb. 1 óra;

adagonként kb. 2350 joule-t (560 kalóriát) tartalmaz.

 

Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej (kb. 1 kg) karfiol

40 dkg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma

1 dl tej

1 dl tejföl

15 dkg Lajta sajt

2 evőkanál liszt

2 evőkanál vaj vagy margarin

1 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál olaj

fehér bors

reszelt szerecsendió

5 szál friss vagy szárított kakukkfű.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 10 percig főzzük.

A megtisztított vöröshagymát kockákra vágjuk, és a megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve aranysárgára sütjük. Sóval, fehér borssal, kevés kakukkfűvel ízesítjük.

A vajat vagy a margarint megforrósítjuk, meghintjük a liszttel, és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a karfiol főzővizéből 2 dl-nyivel. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a tejfölt. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

A lecsöpögtetett karfiolt a hússal együtt margarinnal kikent, zsemlemorzsával behintett tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük a mártással, majd meghintjük a maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Kakukkfűvel meghintve kínáljuk.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció