Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

Hozzávalók:

1 egész tavaszi csirke

10 dkg bacon szalonna

1 csomó újhagyma

1 vöröshagyma

1 kg burgonya

liszt

őrölt bors

finomra vágott petrezselyemzöld

olaj.

A megtisztított konyhakész csirkét kisebb darabokra vágjuk, a nedvességet leszárítjuk róluk, majd kevés sóval, borssal és liszttel meghintjük. Felhevített zsiradékban mindegyik oldalát szép pirosra megpirítjuk. Utána mérsékeljük a tüzet, lefedjük az edényt, és puhára sütjük a húsokat.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy másik edényben, bő olajban megsütjük. Egy serpenyőben kevés olajon kisütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a felkariázott vöröshagymát, majd az újhagymát, és megpirítjuk.

Adagonként a burgonyát tányérokra rakjuk, megszórjuk szalonnás hagymával, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, és mellé rakjuk a húsokat.

Tipp: a pirított csirke akkor lesz ilyen, ha fiatal csirkéből készítjük. Ha boltban vett húst használunk, sütés előtt főzzük meg félpuhára.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció