Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 40 perc + a tészta felengedése

1 darab: 143 kcal/599 kJ

 

Hozzávalók 24 darabhoz:

500 g mélyhűtött leveles tészta

1 tojássárgája.

A töltelékhez:

250 g főtt sonka

1 dl tejszín

1 kk. mustár

1 ek. tejszínes torma

250 g tejszínes krémsajt

2 gerezd fokhagyma

40 g dió

4-5 szál petrezselyem

1 kis csokor snidling

10-12 bazsalikomlevél.

1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedi, majd lisztezett munkalapon  kb. 3 mm vastag, 20x50 cm-es lapra nyújtjuk. 2 cm széles csíkokra vágjuk, vékonyan megkenjük hideg vízzel. A tésztacsíkokat egyenként (a hegyüknél kezdve és csiga-spirálvonalban haladva), kissé egymásra csúsztatva 24 fém habtölcsérre feltekerjük, lazán gurítunk egyet rajtuk, hogy jól„zárjanak”.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral, ráfektetjük a tésztarolókat, tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 20 percig sütjük. Kissé kihűlni hagyjuk, majd kesztyűs kézzel, finom csavargatással kihúzzuk a formát a tésztarolókból, hagyjuk őket egészen kihűlni.

3. A sonkakrémhez a sonkát felaprózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt és a tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd aprítógéppel finom-habos péppé zúzzuk, habzsákba szedjük, és megtöltünk vele 12 roládot.

4. A sajtkémhez a krémsajtot habosra keverjük az áttört fokhagymával, hozzáadjuk a finomra vágott diót, petrezselymet és snidlinget. Habzsákba szedjük, és megtöltjük vele a maradék 12 roládot.

5. A roládokat kissé egymásra csúsztatva vagy csillag alakban, csinosan tálra rendezzük, néhány saláta és/vagy bazsalikomlevélkével díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció