Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 3 óra + 12 óra pácolás

 

Hozzávalók 8 személyre:

1,2 kg kicsontozott báránycomb

6 gerezd fokhagyma

1 ágacska rozmaring (10 cm)

1 dl olaj

400 g mélyhűtött leveles tészta

só, bors

1 közepes fej hagyma

150 g sampinyon gomba

150 g nyers, füstölt sonka

30 g vaj/margarin

1 ek. enyhén csípős mustár

1/4 kk. morzsolt kakukkfű

1 nagy csokor petrezselyem

1+1 tojássárgája.

1. A húst előző este megtűzdeljük fokhagymával, bedörzsöljük a felaprózott rozmaringgal, sonkaszerűen megkötözzük, nejlonzacskóba tesszük, ráöntjük az olajat, lazán lezárjuk, tálba fektetjük, és hidegre tesszük.

2. Másnap hagyjuk felengedni a leveles tésztát. Az olajjal együtt mély tepsibe csúsztatjuk a húst, meghintjük sóval, borssal, és előmelegített sütőben (220 °C), négyszer körbeforgatva, összesen 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, lehántjuk róla a zsineget.

3. A hagymát és a gombát megtisztítjuk, felaprózzuk, a sonkát megdaráljuk. A vajon/margarinon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a sonkát és a gombát, erős tűzön addig pirítjuk, amíg a levét teljesen el nem fövi. Kihűtjük, belekeverjük a mustárt, kakukkfüvet, finomra vágott petrezselymet, 1 tojássárgáját, ízlés szerint sót, borsot.

4. A tésztát lisztezett sütőpapíron  téglalap alakúra nyújtjuk (3 cm-es csíkot levágunk a díszítéshez), papirostól behúzzuk a sütőtepsibe. A közepére tenyérnyi csíkot simítunk a krémből, rátesszük a húst, és minden oldalán egyenletesen megkenjük a krémmel. Egymásra hajtjuk a tészta két hosszanti oldalát, a végeket a hasáb alá hajtjuk, és megkenjük tojássárgájával. A félretett tésztacsíkból levél, korong stb. alakzatot formálunk, megdíszítjük vele a tészta tetejét, ismét megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk.

5. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) pirosra sütjük (30-35 perc). Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük, majd tálra rendezzük, és párolt zöldségekkel körítjük.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció