Főoldal
  

Nyers hús, valaki vagy nagyon szereti vagy elutasítja még a megkostolását is.

Hozzávalók 4 személyre:

2 ek. kapribogyó

2 db ringli

1 fej hagyma

1 ek. mustár

1 citrom leve

1 ek. Worchester mártás

ízlés szerint Tabasco-szósz

1 ek. ketchup

1 dl brandy

3-4 ek. olaj

4 tojássárgája

csipetnyi fahéj

60 dkg finomra darált, sovány marhahús.

A kapribogyót, a ringlit és a hagymát apró kockákra vágjuk. Nagy tálba rakjuk a mustárt, a citrom levét, a Worchester-mártást, a Tabasco-szószt, a ketchupot és a brandyt. Kézi habverővel összekeverjük, hozzácsepegtetjük az olajat, és eldolgozzuk simára. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a fahéjat.

A habverővel addig verjük, míg a mártás sima nem lesz. A húst összedolgozzuk a mártással. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük.

A masszát négy egyenlő részre osztjuk, és külön tányérokon egy-egy kupacot formálunk belőle.

Ízlés szerint egy gerezd citrommal, petrezselyemmel és salátalevéllel díszítjük. Frissen pirított fokhagymás kenyérrel tálaljuk.

Tipp: A kapribogyó és a ringli elhagyható. Kínáljon hozzá mustárt és fűszereket, hogy mindenki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció