Főoldal
  

 

Elkészítési idő: 55 perc

Szlovák étel.

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

kb. 30 dkg liszt

2 tojás

30 dkg juhtúró

15 dkg füstölt szalonna

2 dl tejföl

metélőhagyma és újhagyma.

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a saját zsírjában kisütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverjük, közben sóval ízesítjük. Forrásban lévő, sós vízbe ujjnyi vastag galuskákat szaggatunk, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedjük.

Meglocsoljuk szalonnazsírral, tejföllel, rámorzsoljuk a túrót.

A tetejére szalonnatepertőt és vékonyan felkarikázott metélőhagymát, újhagymát szórunk.

Jó tanács: Eredetileg vágódeszkáról késsel szaggatták a galuskákat szép egyenletes darabokra. Akinek nincs ebben gyakorlata, használjon galuskaszaggatót.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció