Főoldal
  

 

Elkészítési idő: kb. 40 perc

 

Hozzávalók:

4 szál sárgarépa

¼ zeller

3 szál petrezselyemgyökér

½ karalábé

1 fej hagyma

1 nagy szem burgonya

3 evőkanál olaj

ételízesítő

szerecsendió

2 dl tej

8 dkg reszelt sajt.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kis kockákra, a hagymát apróra vágjuk. Olajban megpirítjuk valamennyit a burgonya kivételével, megszórjuk liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük.

Miután felforr, ízlés szerint fűszerezzük, és jó negyed órás főzés után hozzáadjuk a burgonyát. Amikor a krumpli is puha, hozzáadjuk a felforrósított tejet, összeforraljuk és tálaljuk.

A tányérokra szedett forró leves tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Jó tanács: A levest tovább gazdagíthatjuk zöldségekkel, és ételízesítő helyett zöldség- vagy húsleveskockával is készíthetjük.

  

LeChef

A főzés az életem.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció