Főoldal
  

A tánc és annak szinte bármilyen válfaja napjaink egyik legalapvetőbb szociális érintkezési formája.

Manapság elképzelhetetlen, hogy ha valaki megjelenik egy kulturált szórakozásra vágyó társaságban, ne tudjon "lépni egy párat", ahogyan mondani szokták.A tánc, társastánc és illemtan különleges mozgásformájával és történelmi hátterével az emberek egyik fontos kapcsolattartási módja.

Köztudott, hogy a legtöbb nő, imád táncolni. Ez alapvetően betudható a táncnak, mint mozgás azon sajátosságának amely  a nőkhöz mind alkatilag, mind pszichésen közelebb áll.

Természetesen illemtan felől is megközelíthető az a tény, hogy nagyfokú elfogadást, ily módon tiszteletnyilvánítást jelent egy nő felé, amikor táncba viszik. (Általában később emlegetik is azokat a pillanatokat, amikor "x", "Y" megtáncoltatta.)

Fontos momentuma a társastáncnak a vezetés-követés jelensége. Ebben,  a zenére történő mozgástípusban ugyanis a férfi adja például a mozgás irányát, dinamikáját, tehát Ő vezet, a nő pedig leköveti mindezt. Vannak olyan például szórakozóhelyeken spontán felkérés alapján kialakult párok, ahol a nő öntudatosabb és hajlamos kísérletet tenni az irányítás átvételére. A kísérlettétel még nem probléma. A gond akkor keletkezik, amikor át is veszik a vezetést. Ez gyakran feszélyezi az urakat, akkor is, hogyha nem válik tudatossá bennük az érzés, íly módon könnyen negatívan bélyegezheti meg az est hátralévő részét.

A mindenkori divattáncok (napjainkban salsa, merenge, argentin tangó) megléte mellett érdemes időt szánni az "autentikusabb" báli táncok tanulmányozására is (keringők, latin táncok tánciskolás formái). Erre és az illemtan legalapvetőbb fogásaira nincs megfelelőbb hely, mint egy akármilyen tánciskola!

Soha nem késő elkezdeni, úgyhogy, ha végeztél a cikk olvasásával, keress rá a hozzád legközelebb eső iskolára és szerezz magadnak egy kellemes, mosolygós estét!

Anqusitus

sport, tánc

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció