Főoldal
  

Modern idők egyik újszerű hozománya, hogy szinte minden lelkes kisfiú (de újabban egyre több lány is) tűzoltó, orvos, kommandós vagy épp focista helyett „ha nagy lesz” - DJ akar lenni.

Az újkor ünnepelt „Rocksztárjai” ezen igencsak trendi foglalkozást űző személyek - a Lemezlovasok / Disc Jockey-k. Kívülről nézve persze izgalmas misztikum övezi körbe őket, ám közelebbről megvizsgálva ez is „csak egy szakma”, amely persze sokkal többről szól, mint beesni a tömegek elé felállított pultba, majd feltenni pár kedvenc lemezt.

 

Már a legelején két fontos döntés előtt áll a lelkes próbálkozó:

 

1. Hobbi szinten akarja űzni, vagy komoly célokat tűz ki maga elé, életviteléül választja ezt a szakmát.

2. Valamely „underground”, előremutató stílus felé (dnb, trance, electro, techno…) mozdul vagy megelégszik az ismert és jól bevált retro, funky, rnb vagy sláger dance-house műfajával.

 

A hobbi dj ugye megelégszik az otthoni számítógépes kevergetéssel és házibulikkal, míg a profizmusát tökéletesíteni akaró ifjú titán az alábbiakra kell, hogy koncentráljon:

 

Számos különböző buliba látogatni, figyelni a már befutott, jelentősebb lemezlovászokat, ki mit hogyan és miért csinál, vizuálisan tanulni és tapasztalni Minél többet kommunikálni a rutinos partyarcokkal, képbe kerülni mik az igényeik, figyelni a véleményükre Megfelelő technika pl. DJ-s és hangvágó szoftverek, DJ lejátszók és keverőpult, fejhallgató, lemezestáska beszerzése

Szükséges zenék, válogatások megvétele online áruázakból vagy az utcai lemezboltokból

Szakmai dj-képző tanfolyamon résztvenni, megtanulni a szakma alapjait (hasonlóan a jogosítvány beszerzéséhez), vagy épp egy rutinos DJ-től magánórákat venni

Odafigyelni a hatályos lemezlovas tevékenységet szabályozó szigorú új törvényekre (mp3/audio cd használat, dj szövetségi tagság…)

A további érvényesüléshez szükséges lépések, mint a saját weboldal létrehozása, szakmai kapcsolatépítés, önpromóció elsajátítása, nameg a zeneszerkesztés alapjaiba való belemerülés…

Dj Szövetség weboldala:

http://www.djszovetseg.hu

 

Információszerzéshez 2 magyar és 2 külföldi portál:

http://www.soundhead.hu

http://www.antropos.hu

 

http://www.djmag.com

http://www.houseplanet.dj

  

MaximKuznyecov

DJ\r\nwww.maximkuznyecov.com

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció