Főoldal
  

Sok dolog van, ami mi megtehetünk, hogy a munkahelyen töltött idő kellemes légkörben telljen.

Ha nem akar munkahelyet váltani, akkor meg kell tanulni elfogadni a jelenlegi főnököt olyannak, amilyen. Ne csak arra fókuszáljunk, amit nem szeretünk benne, hanem amit igen. Legalábbis, amit tisztelhetünk benne. Mindenkiben van ilyen.

A problémába süppedés helyett a szituáció javítása legyen a cél. Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, nekünk is. Keressük meg a közös nyelvet, beszéljünk vele tisztelettel. Ha találunk valamiben hibát, keressünk rá megoldást és azzal álljunk elő, ne csak panaszkodjunk, így ő is más szemmel néz majd ránk, és a kapcsolatban is előrelépés várható.

Ha információt tart vissza, ne ez puffogjunk, hanem hangsúlyozzuk, hogy "a munka elosztásakor tisztábban szeretnéd látni a célt, az irányt, és ezt hogyan tudnátok megvalósítani?"

Szerezz neki sikerélményt! Ő is lehet bizonytalan, támogasd, akár néhány dícsérő szóval (nem hízelgéssel), és emlékezni fog rá, ki az akire számíthat, akiben megbízhat.

Kezeld rugalmasan a hangulatváltozsásait! Ha nem neked szól, egyszerűen engedd el a füled mellett a panaszkodását. Ha vevő rá, akkor humorral is próbálkozhatunk.

  
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció