Főoldal
  

A már több éve együtt élő párok gyakori gondja: a lángoló szerelem elmúlik, helyette jön a "megszokás" , bár mindkét fél vágyik valami érdekesebbre, izgatóbbra. A váltás helyett érdemes lehet megújulni, új színt vinni a kapcsolatba, ha csak az izgalom hiányzik.

Idézze fel társa tulajdonságait, miért is szeretett bele. Keresse meg értékeit, melyeket most is nagyra becsül, amelyek a mai napig szeretetre méltóvá teszik.

Lehet, hogy én is megváltoztam?

Kérdezze meg önmagától: más most, mint annak idején? Hiszen ahhoz, hogy kapcsolatunk érdekesebb legyen, nemcsak társunknak kell megújulnia, hanem nekünk, magunknak is. Ugyanannyit érdeklődöm iránta, mint azelőtt?

Vegyük komolyan a másikat!

Ha társunk  érdeklődik valami iránt, amit mi nem tartunk olyan fontosnak, próbáljuk megérteni, mi is lehet abban érdekes, jó, hasznos. Ha panaszkodik valamire vagy valakire, ne intézzük el egy kézlegyintéssel, mert legközelebb már nem hozzánk fordul gondjaival.

Újra randevúzzunk

Milyen jó randevúra készülődni, csinosan felöltözni, várni a másikkal való találkozást! Egy-egy ilyen házon és soron kívüli randevú alkalmas a mélyebb témák megbeszélésére is.

Hívjuk meg egy pazar vacsorára!

Bensőséges lehet az otthon - gyerekek nélkül - elköltött vacsora is, amelynek természetesen alaposan meg kell adnunk a módját.

Ne csak "azért" bújjunk ágyba

Egy-egy hétvégi, regeli lustálkodás vagy ebéd utáni pihengetés alkalmas lehet hosszabb szexuális együttlétre is. Ilyenkor kipróbálhatunk valami újat, ne ragaszkodjunk a megszokotthoz.

Mondjuk ki "szeretlek"

Néha milyen szégyenlősek vagyunk! Gondoljunk csak arra, kapcsolatunk elején hányszor is vallottuk be egymásnak: szeretlek. Na ugye?

Intim torna

Ha megerősítjük a hólyagalap körüli záróizmokat, ezzel nemcsak a kölcsönös szexuális gyönyört fokozhatjuk, de megelőzhetjük vele a nőknél gyakori inkontenencia-próblémát is. (Inkontinencia=vizelettartási képtelenség). Hogyan végezzük a gyakorlatot? Húzzuk össze farizmunkat, a hüvely körüli izmokat, majd hosszan engedjük vissza. Ezáltal is erősödik az úgynevezett PC izom, és növelhető a szexuális gyönyör.

Mondjuk meg a másiknak: jó veled

A szex, de nemcsak a szex! Miért örülök, hogy ő a férjem/feleségem? A szóbeli megerősítés sokat számít. Néha úgy gondoljuk, felesleges ilyesmiket mondani, hiszen úgyis tudja. Vagy: "elég beképzelt így is, minek erősítsem még én is?" Mindez tévedés - mindenki szereti, ha szeretik.

Engedjük néha szabadon

Minden embernek szüksége van néha egy kis magányra és a házastársán kívül mások társaságáa. Ahogy a meleg biztonságos családi fészekre, ugyanúgy a kalandra is vágyakozunk. Akit túl rövid pórázon tartanak, az előbb-utóbb menekülni próbál. Adjunk lehetőséget a társunknak arra, hogy tapasztalatokat szerezzen, aztán, ha jó a kapcsolatunk, élményeit, úgyis megosztja velünk is.

Naponta fejezzük ki szeretetünket

Elég egy simogatás, amikor elhalad mellettünk a másik, néhány apró ajándék. Könnyen kitalálhatjuk, mik lehetnek ezek, ha a kapcsolatunk kezdetére gondolunk. Vagy arra, hogy ha most akarnánk meghódítani őt, mit tennénk.

Találjunk közös hobbit

Azok, akik szívesen sportolnak vagy kártyáznak egymás társaságában, sokkal szívesebben töltik együtt szabadidejüket, mint akiknek nincs ilyen közös érdeklődési körük. De néha az is elég, ha időnként elkísérjük a társunkat vásárolni vagy egy-egy focimeccsre, esetleg kibicként részt veszünk a kártyapartiján... (Persze, csak ha ő is akarja.)

Hallgassuk figyelmesen!

Mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy "kibeszéljük" magunkat. Ha unott arckifejezéssel hallgatnak vagy mást csinálnak közben, akkor hamar elmegy a kedvünk a beszélgetéstől. A társunké is.

  

Maria

Pszichológus vagyok, minden érdekel ami emberi, ami a lélekből fakad.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció