Főoldal
  

A tao út, az utazás maga. Ahogy kezedbe veszed szexuális életed irányítását a taoista gyakorlatok segítségével, partnereddel együtt ennek az utazásnak a során páratlan élményekben lesz részed.

Spirituális szerelem

Napjainkban egyre többen joggal gondolják azt, hogy szexuális életük személyiségfejlődésük szerves része lehet. És valóban, szexualitásunk elválaszthatatlan része az önfejlesztésnek és az önmegvalósításnak is. Ha rosszul bánunk vele, rombolhat, pusztíthat, ha jól, szexualitásunk egyben spirituális fejlődésünk meghatározója is lehet. Lélekminőség. A szeretet, a boldogság az öröm forrása, megtapasztalása, megosztása. Talán ez az oka annak, hogy egyre többen fordulnak a tantra vagy a taoista hagyományok felé, ezek újrafelfedezése éppen most zajlik.

Neked is tetszene ez az örömteli fejlődés?

Nézzük mit gondolnak erről a taoisták.

Igazi lényegünk: a taoista gyakorlatok célja igazi lényegünk felébresztése amely túl van karmikus és környezeti korlátainkon, túl van személyiségünkön és kondicionált viselkedésünkön, ezektől függetlenül „szívből” érzékel és cselekszik.

 

Jin és yang örök tánca

A szexuális vágy, a szeretkezés közben a kirobbanásig fokozódó energia nagyon erős, intenzív megnyilvánulásokra képes energia. Annyira, hogy nem is mindig vagyunk képesek kezelni. Tudjuk ez mi magunk is és tudták a különböző kultúrák, civilizációk, vallások is.  Hol tiltották, hol elnyomták, hol szabályozták, hol próbálták valódi működését megfejteni. A taoisták az élet természetes részeként tekintettek szexualitásra, felismerték benne az ellentétes erők harmonikus együttműködésének lehetőségét. A szerelemesek együttléte számukra jin és yang örök kozmikus tánca.

 

Szex fitnessz

A taoisták főleg a megfelelő étrend, a testgyakorlás és a szexuális élet szabályozásával érik el céljukat, a hosszú egészséges és kiegyensúlyozott életet. Szerintük, amíg a test képes a szaporodásra, addig egészséges és fiatalos marad. A ma is ismert szex fitnesz taoista gyakorlatai a nemi szervekre és a medencére irányulnak. Ennek során a férfiak szabályozzák a magkibocsátások számát, megtanulják a szervi orgazmus helyett az egész testre kiterjedő orgazmust. Egyrészt jobb szeretők lesznek, másrészt nem vesztik el energiájukat, hanem megtanulják felhasználni azt. A nők megerősítik szexuális energiájukat, rendszeressé, kiegyensúlyozottá teszik havi ciklusaikat és hormonműködésüket, kifejlesztik az egész test orgazmust.

 

Orgazmus vagy magömlés?

Ha átlépünk azon a gondolati határon, hogy férfipartnerünk magömlésének visszatartása elfogadható, a „gyakorlatban” hamar felismerjük, hogy ezzel a jelentős lépéssel máris fokozhatjuk a szexuális együttlét örömeit. Persze, van, aki úgy gondolhatja, nem kapta meg, ami jár. Lehet, de mi ne érjük be kevesebbel. Érdekes módon gyakran nőknek és férfiaknak is gondot jelent túllépni a hagyományos beidegződéseken. A módszer kipróbálásához bőven elég azonban, ha meg van bennünk a szándék, valamint megértjük azt, hogy az orgazmus nem egyenlő a magömléssel. A magömlések száma véges, sok energiát rabol tőlünk, míg az orgazmusok száma fokozható, időben nyújtható, miközben energiát is nyerünk belőle.

Ha a férfi képes meghosszabbítani erekcióját képes segíteni partnerét is a magasabb szintű orgazmus elérésében, és a pár a legnagyobb harmóniát élheti át szeretkezése során. Egy biztos, ha belevágunk, az orgazmuson túli orgazmus elsajátításával fantasztikus új örömöket tapasztalhatunk meg.

Egy kis gyakorlat: próbáljuk ki az egyik reggeli szerelmeskedés során, hogy a férfi nem jut el a magömlésig, majd hasonlítsa össze ezt a napot egy olyannal, amikor igen. Figyeljük meg érzelmileg, hangulatilag, milyen energiaállapotban van, milyen a teljesítő, vagy stressz tűrőképessége. A különbség magáért beszél.

A taoisták szerint a férfi szexuálisan, a yang, a tűz minőség, a nő a jin, a víz minőség. A tűzet könnyű felszítani és hamar kialszik, míg a víznek időre van szüksége a forráshoz, viszont lassabban is hűl ki. Érzelmileg viszont a nő a tűz, az érzelmesebb, a férfi a víz, a hidegebb. Köztük az energiacsere ezeken a szinteken zajlik.

 

Egy kis mosoly

A taoista gyakorlatok egyik legfontosabb célja a helyes kapcsolat kialakítása. Helyes kapcsolat férfi és nő között, helyes kapcsolat személyiségünk elemei, testünk, energiánk, érzelmeink és gondolataink között, helyes kapcsolat környezetünkkel. A belső energiáink harmóniáját és egyensúlyát hatékonyan segítheti elő a belső mosoly. Az igazi öröm és boldogság a belső békéből születik.

Amikor megválasztjuk a szerelmeskedés helyszínét, figyelünk a fényekre, gyertyákat gyújtunk, a hangulatra, esetleg halk zenét választunk, vagy előkészítünk egy pohár bort, kevésbé figyelünk viszont belső állapotainkra. Ha tele vagyunk stresszel, negatív érzelemmel, ha feszültek vagy idegesek vagyunk, nem jön létre a kívánt hatás.

Miközben végig mosolygunk belső szerveinken, mirigyeinken a meditáció segítségével, átalakítjuk negatív érzelmeinket, szeretetteljes kapcsolatot alakítunk ki magunkkal és így képesek leszünk szeretetteljes kapcsolatot kialakítani partnerünkkel is. Mennél jobban el tudunk lazulni annál mélyebben adhatjuk át magunkat partnerünknek, annál finomabb szinten leszünk képesek egymást érzékelni, megtapasztalni, annál természetesebbé és intenzívebbé válik energiáink, a jin és yang cseréje.

 

Pihenj a völgyben!

A völgy orgazmus ellazult állapotban bekövetkező, spontán létrejövő nagyon mély, egész testünkre, minden sejtünkre kiható erőteljes élmény. Ahogy közvetlenül csúcs előtt „megállunk”, az ezt követő pihenőidőszakban szinte magától létrejövő állapot. Remegésekkel és rázkódásokkal, ami egész testünket áthatja. Kiterjedt tudatossággal, észleléssel. Teljességét az a néhány egyszerű, bár elsőre talán nehéznek tűnő technika adja, amelyeknek elsajátításával a szerelmeskedés közben „termelt” nagy mennyiségű energiát hasznosítjuk, figyelmünkkel és nagyon finom mozgásokkal felfelé irányítjuk a hátgerinc mentén. Kulcsa: időben megállni és mélyen ellazulva piheni, a többi jön magától.

 

Taoista technikák:

here légzés: felerősíti a nemi aktivitást,

petefészek légzés: felszabadítja a petefészekben termelődő szexuális energiát, megtanít felhasználására, ez az energia az egyik legjobb szépítőszer,

orgazmikus felhúzás: az egész testre kiterjedő orgazmus, páros gyakorlatok például a gyógyító testtartások, amelyet a szerelmesek vesznek fel az együttlét során.

 

Szex receptre

A pihenés szakaszát, ahogy többletenergiához jutottunk, követeti az aktív és ezeket a ciklusokat újra és újra megismételhetjük. Egy olyan energianyerő folyamatba kerülünk ezáltal, amely nem csak megerősít, megfiatalít, hanem gyógyítani is képes. A hosszú, boldog egészséges élet egyik kulcsa szexualitásunk örömteli megélése. Ne nagyon csodálkozzunk, ha egy taoista gyógyítót felkeresünk és szexet javasol. Inkább fogadjuk meg a tanácsát.

 

A test a lélek eszköze

A szerelmeskedés megtanít az egymásra figyelésre, egymásra hangolódásra, az egymással való törődésre. A férfi testével törődik a nővel, a nő, testével a férfival. Tudjuk, a test nem más, mint a lélek tapasztalást szerző eszköze. A taoista szerelmi technikák segítenek bennünket a szexuális energia szeretetté alakításában, a szív energiájának felébresztésében, megnyitásában is. Férfi és nő közötti valódi együttműködést a szívenergiával való összeköttetés jelenti. Ez pedig elvezet bennünket arra az útra, ahol szívünkre hallgatva hozzuk majd döntéseinket. Nem hangzik rosszul, ugye? Éppen itt az ideje, hogy hozzáférjünk ehhez az energiához!

 

Forrás:

http://www.taiji.hu/hu/cikkek-irasok/elmelet/103-szex-es-a-tao-egy-ferfi-es-egy-n-koezoett-a-finomenergiak-szintjen-zajlik-a-legersebb-energiacsere

  

Harmony

A harmónia benned van

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció