Főoldal
  

Ingyenes és bármikor elérhető gyógyír.

Van jobb dolog a másokat is megfertőző kacagásnál, amit nem tudsz kontrollálni? A nevetés remekül hat az adott pillanatban is, de vannak meglepő hosszútávú hatásai is az egészségre. Sondra Komblatt a Jobb agy minden korban: a memória növelése, stressz csökkentése és a szellem élesítése holisztikus módon című könyvében kifejti hogyan tud a nevetés jó hatással lenni az életedre.

Leírja, hogy egy új szakág a gelotológia felfedezi a nevetés hatásait melyre Norman Cousin emlékiratában világított rá, a Betegségek anatómiájában. Cousin rájött, hogy a vígjátékok, mint pl amiket a Marx Brothers készít segített neki, hogy jobban érezze magát és fájdalommentesen aludjon. Ez azért van, mert az agyalapi mirigy kioldja a saját fájdalom elnyomó opiátjait.

Íme 8 fantasztikus hatása a nevetésnek:

Csökkenti a vérnyomást

Növeli véráramlást és a vér oxigénellátását

Erősíti a rekeszizmot és a hasi, légzési, arc-, láb- és hátizmokat

Csökkenti a stressz hormonokat, mint a kortizol és az adrenalin

Növeli a beteg, daganatos sejtek elpusztítását végző sejtek hatékonyságát, például gamma-interferon és a T-sejtek

Segít megelőzni a légúti fertőzéseket, a megfázás gyakoriságát csökkenti immunoglobulon által a nyálban.

Növeli a memóriát és segíti a tanulást, egy tanulmány során a Johns Hopkins Orvosi Egyetemen, humorral átitatott utasítást javította a teszteredményeket

Javítja az éberséget, a kreativitást, és a memóriát

 

Humor és kreativitás hasonló hatásokat vált ki, állítja a humor guru William Fry a Stanford Egyetem kutatója - mivel összekötik a különálló elemeket, az egész agyat munkára fogva.

Humor gyorsan működik. Kevesebb, mint fél másodperccel azután, hogy valami vicces dolog történt, az elektromos hullámok haladnak át az agykéregben magasabb agyi funkciókat eredményezve. A bal agyfélteke elemzi a szavakat és a vicc szerkezetét, a jobb agyfélteke "megérti" a viccet, a vizuális érzékelési terület a nyakszirti lebenyben hozza létre képeket, a limbikus (érzelmi) rendszer tesz boldogabbá, és a motorikus részek mosolygtattnak illetve nevettetnek meg.

Forrás:

http://truthseekerdaily.com/2014/03/8-health-benefits-of-laughter/#sthash.vVzxgL0E.dpuf

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció