Főoldal
  

10 mérgező embertípus

A többi ember nagyobb hatással van ránk, mint bármilyen más tényező a világon. Ők a legkiszámíthatatlanabbak, a legmisztikusabbak és a legizgalmasabbak is - legalábbis néhányuk. De vannak más típusok is. Ők azok, akik inkább mérgezőek, mint értékesek. Ha a lehető legjobb életet akarod élni, akkor a lehető legjobb emberekkel kell körülvenned magad.

A legfontosabb pedig, hogy el akarod majd kerülni azokat az energiavámpírokat, akiktől rosszul érzed magad. A mentálisan erős emberek tudják az emberek egymásra gyakorolt hatásának fontosságát és ezt a tudást a saját hasznukra alkalmazzák. A mentálisan erősek egyáltalán nem makulátlanok és áthatolhatatlanok. Ha elegendő káros hatás érkezik elegendő oldalról, még a legerősebb is elesik. A trükk az, hogy előre tervezünk és elkerüljük a legrosszabb legrosszabbikát:

1. A dicsekvő

Azok, akik állandóan keresik a figyelmet valamit kompenzálnak és a saját értéküket akarják bizonyítni. Szerencsétlenségükre ebből látszik, hogy nem sokat érnek. Akik másokat akarnak iriggyé tenni csak az idejüket vesztegetik, hacsak nem ettől érzik jól magukat a mások kárára. Ezt az embertípust nem akarod magad körül tudni.

2. Az unintelligens

Nem azokról a szerencsétlenekről beszélek, akiken nem lehet segíteni, hanem azokról, akiket a hatalmas egójuk tesz azzá, önkéntes tudatlanság és a saját igazát hajkurászó. A legtöbbünk tud legalább 1 vagy 2 ilyen emberről, aki teljesen unintelligens a folyamatos rossz döntések hatására és akik semmit nem tanulnak a hibáikból az egész életükben.

3. A piócák

Felnőve mindannyiunknak lehetett olyan időszaka, amikor segítő kézre volt szüksége. Amikor a barátaink nehéz periódusban vannak, nincs okunk nem kisegíteni őket vagy fizetni néhány kör italt, hogy ők is eljöhessenek szórakozni egyet a csapattal. A probléma akkor van ha valaki kényelmesen érzi így magát és nem tesz semmit a pénzügyi helyzete javításáért.

4. A lusták

A lustaság egy betegség, mely nagyon ragályos is. A lusta emberek másokat is lustává tesznek. Minél többet vagy együtt megmozdíthatatlan emberekkel, annál kevésbé érzed, hogy meg kellene mozdulnod. A mentálisan erős emberek sem tökéletesek. Lógj sokat lusta emberekkel és észreveszed, hogy a produktivitásod és az élet élvezeted elnehezül.

5. Egyszer élünk típus (YOLO - You only live once)

Megérteni azt, hogy csak egyszer élünk új értelmet adhat az életünknek. Igazából, ez kell, hogy új értelmet adjon az életünknek. Mégis valahogy a világ  Bieberei, Drakei és Mileyei ezt az üzenetet hátulról értelmezik.

YOLO: You Only Live Once - Csak egyszer élsz: igyuk hülyére magunkat, csináljunk nagy baromságokat, hánnyuk össze magunkat és nagy valószínűség szerint haljunk is meg a "csúcson".

Igen, csak egyszer élsz! A mondás eredete viszont nem arra utal, hogy csinálj haszontalan, idióta dolgokat. Az egyszer élünk azt jelenti, hogy csinálj valami értelmeset ebben az Életben, aminek célja van. Egy lehetőséged van, ne cseszd el.

6. A nagydumások

Azok akik az idejük nagy részében beszélnek, kevés időt töltenek azzal, hogy csináljanak is valamit. A mentálisan erőseknek nincs idejük lefetyelni, mert el vannak foglalva, azzal, amit csinálnak. A nagydumásoknak pedig nincs semmi, amit fel tudnának mutatni, csak üres szavak.

7. Az állandóan depressziós

Nem azok, akiknek tényleg van egy "kémiai kilengésük", hanem azok, akik úgy csinálnak mintha lenne. Mindannyian ismerünk olyanokat, akik állandóan rosszul érzik magukat, mindig panaszkodnak az életükről és, hogy milyen szerencsétlenek is ők. A balszerencse nem egy élethosszig tartó állapot. Ha az életed rossz, akkor szerinted kinek a hibája? Szinte biztos, hogy a tied. Ne érintkezz sokat ilyen emberekkel, ha nem akarod, hogy téged is lehúzzanak.

8. Akik mindig a komfortzónán belül maradnak

Ha egy izgalmas életet szeretnénk élni, kerüljük azokat akik nem így élnek. Minden ember, akivel találkozol partner az életben, mégha néha csak pár másodpercre is. Azok, akiket magunk körül tartunk, előbb vagy utóbb az iránytűi lesznek az életünknek, sokkal jobban, mint arra gondolnánk. Ha rendszeresen el akarod hagyni a komfortzónádat, akkor ne barátkozz olyanokkal viszont ragaszkodnak a sajátjukhoz. Az ő láncuk egszerűen nem elég hosszú egy kalandhoz.

9. Az álmok nélküliek

Aki nem tud álmodni, nem él. Az élet arról szól, hogy elhisszük, hogy jobb lesz - nem csak neked, hanem mindenkinek. Az emberek arról álmodoznak, hogy a dolgok jobb irányba fordulnak. Azok, akik nem álmodnak, nem fogják hagyni azt sem, hogy te álmodj, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy bebizonyítsák az álmaid tényleg azok: csak álmok.

10. Akik nem hisznek

A nem álmodóknál rosszabbak azok, akik álmodnak, de nem hisznek benne, hogy álmaikat valósággá tudják tenni. Aki nem hisz saját magában, az nem is ér el semmit. Ők a vesztesek - azok, akik ott vannak, de soha nem tesznek semmit, ami befolyásolná a világot. Egy olyan sanyarú világban élnek, ahol az életük nem az ő kezükben van. Mennek a tömeggel és soha nem érnek el semmi sikert. Ne számíts rá, hogy majd támogatnak, amikor szükséged lenne rájuk, és hinni sem fognak benned.

Forrás:

http://truthseekerdaily.com/2014/01/the-10-types-of-toxic-people-that-mentally-strong-people-avoid/

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció