Főoldal
  

Ajna csakra

"A harmadikszem az intellektus, az akarat és az emlékezőtehetség központja. Ide tartoznak az olyan, kevésbé megfogható jelenségek is, mint a tudat alatti tartalmakat megjelenítő álmok és belső képek, a dolgok mögötti összefüggéseket feltáró tisztán látás és az imagináció. A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót és meditatív képességeinket. Olyan dolgokat érzünk meg általa, amiket általában nem szoktunk. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és amikor védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be, és a koronacsakrában teljesedik ki."


Elnevezései: harmadik-szem csakra, ajna csakra.

Színe: indigókék.

Eleme: fényéter.

Helye: homlok közepe (nem a szemöldök és nem az orrgyök! - ott mellékcsakra található).

Vortexek száma: 96.

Szimbolikája: szárnyas kör piramissal.

Hozzá kapcsolódó életkor: 36-42, 85-91.

Mirigye: agyalapi mirigy.

Testrészei, szervei: agy, arc, arcüregek, homlok, orr, szem, kisagy, idegrendszer.


Témái, kulcsszavai:

- tisztánlátás,

- tanulás,

- felismerés,

- logikus gondolkodás,

- szellemi erő,

- felelősségvállalás,

- tudatosság,

- figyelem.


Aromaterápia: ibolya, jázmin, citromfű, menta.

Drágakő terápia: ametiszt, azurit, zafír, sodalith, lapis lazuli.

Gyógynövényei: orbáncfű, citromfű, szemvidítófű, kékgyökér.

Gabonája: rozs.

Ételei: szőlő, vadalma, kökény.

A csakrához tartozó étrend a léböjt. Napjainkban ennek betartása csak kúraszerűen ajánlott (heti 1 nap, illetve tavasszal, ősszel több napos léböjt kúra).


További harmonizálás:

- hordjunk indigókék ruhadarabokat, kiegészítőket,

- hallgassunk meditációs zenét, klasszikus zenét,

- játszunk logikai játékokat,

- dolgozzunk az álmainkkal,

- vezessünk álom-naplót.

Álmaink képeit a harmadik szemünk segítségével látjuk és nem a fizikai szemeinkkel!


Diszharmonikus állapot/ negatív gondolatok:

Nincs igazad / nekem van igazam.

Csak az lehet igaz, ami racionális és logikus.

Hiszem, ha látom.

Amit nem látok, az nincs is.

A gondolkodás értéktelen.

A társadalom nem érdemli meg, hogy részese legyek.


Testi problémák diszharmonikus működés esetén:

- fejfájás,migrén,

- látászavarok,

- nátha, megfázás,

- hipofízis betegségei,

- értelmi fogyatékosság,

- komoly memóriazavarok,

- túl magas hormonképződés,

- különböző testrészek rendhagyó növekedése

- agydaganat, agyvérzés, idegi zavarok,

- vakság, süketség,

- gerinc betegségek,

- félelmek,

- idegesség, idegösszeroppanás, depresszió,

- epilepszia és tanulási zavarok.


Megerősítés:

"Mindenkiben meglátom az isteni szellemet.";

"Tudatos vagyok."


A 6-os csakra a beavatás csakrája. Amikor valakinél megnyílik ez a csakra, akkor tudatosul benne az életfeladata. Ezt a csakrát leginkább szellemi tanulmányokkal lehet aktivizálni.

A "harmadik szem" csakra esetében meg kell említenünk a tisztánlátás témáját. Sokakban él az a tévhit, miszerint a "tisztánlátók" valóban tisztán látják a jövőt, a szellemeket, lelki folyamatokat, fizikai betegségeket. Egyesek eleve elvetik a jövőbe látás lehetőségét. A tisztánlátás témaköre megér egy alapos áttekintést.

Látás és látás között óriási különbségek lehetnek. Vannak hasi-látók, akik saját emésztési folyamataik képeit vélik túlvilági lényeknek, üzenteknek. Magasabb csakraszinten alakul ki az asztrális látás. A hirdetésekből, ezoterikus körökben ismert látók több, mint 99%-a ebből a kategóriából kerül ki. Az asztrális látás kapcsolódik a harmadikszem csakrához.

Régen minden ember látó volt, majd ezt a képességét fokozatosan veszítette el, ahogy egyre inkább elszakadt a szellemi világtól. A gyermekek, születésük utáni 1-3 évben még észlelik a magasabb világok lényeit, majd ez a képességük (főként a hús és tojásevésnek köszönhetően) megszűnik. Azoknál, akiknél mégsem szűnik meg, illetve életük folyamán visszatér, nagy valószínűséggel egy korábbi élet beavatásának köszönhető a képesség. (A régi korok beavatásának fő jellemzője volt, hogy az illető tisztánlátóvá vált! A mai álbeavatások már nem felelnek meg az igazi beavatások követelményeinek és ezért eredményük is jóval szegényesebb.)

Az asztrális látás azonban szubjektív, nem kötött morális cselekedetekhez és alkalmatlan karmakutatásra, előző életek feltárására. Egyénenként változó, hogy a látó mire és mennyire tudja használni ezt a képességét, de nagy valószínűséggel saját lelki folyamatai erősen befolyásolják.A szellemi látás az egyetlen látás, ami teljesen objektív és moralitáshoz kötött! A szellemi látás egyik feltétele a hús és tojásmentes táplálkozás. Ezek kis mennyiségben is "szüneteltetik" a látást. Az asztrális látás vegyes étrend mellett is kialakulhat, megmaradhat. Korunkban az asztrális látás atavisztikus, ne kívánjuk hát, hogy asztrális látóvá váljunk. Rudolf Steiner is asztrális látónak született, majd ezt a képességet hátrahagyva vált szellemi látóvá. Tanulmányozva az Ő életét, bárki számára világossá válik, hogy micsoda fejlődést, milyen emberi princípiumokat igényel ez az út. Megfelelő szellemi iskolázás, moralitásban való fejlődés, vegán étrend… csak néhány azon követelmények között, aminek betartása mellett néhány évtized után szellemi látóvá válhatunk. (Kivételes esetekben, nagy tanítók inkarnációinál lehetséges a szellemi látás megléte fiatal korban.)


Csakrakapcsolatok:

hatos-hetes csakra megfelelő kapcsolata esetén helyesen értelmezzük a szellemi megérzéseinket. A hatos-egyes csakra optimális kapcsolata esetén az ember helyesen értelmezi a szenvedéseit, elfogadja a sorsát.


Gyakorlat:

- csakra-meditáció,

- "aranyfény" meditáció ,

- gyertyaláng nézés.

 

Forrás:

http://bennedaletra.blogspot.hu/p/amit-nem-tudtal-csakrakrol.html

  

Harmony

A harmónia benned van

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció