Főoldal
  

Dualitás

"Itt alakul át kezdeti egységünk dualitássá. Eddig egy pont voltunk, most vonallá válunk, irányt szabunk, az egyik oldalt elválasztjuk a másiktól."

(Anodea Judith)


Egyéb elnevezései: szex-csakra, kettes csakra, hasi csakra, szvadhiszthána.

Színe: narancssárga.

Eleme: víz.

Vortexek száma: 6 (ebből 3 az lélektestben, 3 az étertesben található).

Szimbolikája: hatszirmú lótusz.

Helye: a gát és a köldök között.

Hozzá kapcsolódó életkor: 7-14. év, 56-63. év.

Mirigye: a nemi mirigyek

Testrészek: a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, ivarszervek, ivarmirigyek (petefészek, prosztata, here), női ciklusok, vese, húgyhólyag, nyirokfolyadék, nyál, vér, izomrendszer, nyelv.

Témái, kulcsszavai: nemiség, kreativitás, párkapcsolat, fogamzás, érzékiség, alkotás, fantázia művészet, férfi-nő polaritás, ízlelés.

Szentsége: HÁZASSÁG.

Ételei: narancs, mandarin, sütőtök, sárgabarack, egyéb narancsszínű ételek.

Gabonája: köles.

Meditáció: narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához.

Aromaterápia: ylang-ylang, szantálfa, narancsvirág.

Drágakő/ kristály terápia: borostyán, karneol, holdkő


A szexualitás és kreativitás mellett a fogantatás is szorosan kapcsolódik a kettes csakrához. A mai világban az inkarnálódni kívánó szellem "kihasználja" a nő és férfi vonzalmát és szerelmük gyümölcseként születik le a Földre. Ma már lehetséges a kapcsolatfevétel ezzel a szellemi lénnyel még a leszületése előtt. Sokan nem tudják, de az anya aurájában, már hónapokkal, esetenként évekkel korábban megjelenik leendő gyermeke szelleme, így lehetséges volna a vele való kapcsolatfelvétel a fogantatás előtt is. A jövőben a gyermekvállalás miértje is meg fog változni. Két ember nem az egymás iránt érzett szeretet, szerelem miatt vállal gyermeket, hanem a leendő gyermek iránti szeretet miatt. Már leszületése előtt szeretni fogják azt a szellemi lényt, akit majd közösen nevelnek.


Diszharmonikus állapotában felmerülhet:

- érdektelenség a másik nem felé,

- félelem a szexualitástól,

- gátlások,

- szexuális függőség,

- mánia, szexuális perverziók,

- étkezési zavarok (anorexia, bulímia),

- kreativitási blokkok.

 

Helytelen működésre utal, ha az ember váltogatja a partnereit. Az ember tudattalanul is először az ellenkező nemű szülőbe lesz szerelmes, majd második szakaszban keresgélni kezd magához illő párt. A harmadik szakasza ennek a folyamatnak, hogy ismét csak és kizárólag egy személy kerül a fókuszba. Azok, akik nem képesek kitartani egy ember mellett, akik folyton párt keresnek, hajszolják az élvezeteket, esetleg a kapcsolatukban hűtlenkednek, azok megragadtak a kettes szintnél. Ez az infantilis hozzáállás kamaszkorban elfogadott és normális, felnőttként azonban már nem.


Testi problémák diszharmonikus működés esetén:

- meddőség,

- potencia zavarok,

- emésztőrendszeri panaszok (vékonybéllel kapcsolatos),

- vékonybél hurut,

- felszívódási zavarok,

- méh problémák,

- mióma,

- petefészek gyulladás,

- ciszták a nemi szerveknél,

- here betegségei,

- prosztata betegségei,

- mell betegségei,

- menstruációs problémák (köztes vérzés, fájdalmas menstruáció),

- endometriózis,

- klimaxos panaszok,

- medencetájéki elhízás.


További harmonizálás:

- víz csobogás hangjai,

- vízparti séták, holdfény nézés,

- csípőkörzés,

- istennő-póz (háton fekve),

- páros táncok,

- néptánc,

- lelkesedés valami iránt.


A mai ember szexuális energiái transzformációra szorulnak. Fontos annak a tudatosítása, hogy a szexuális vonzódás egy sokkal magasabb vonzódás fizikai tükröződése. Miután az ember kiszakadt a Forrásból, létre jött egy kettősség. A Teremtő és a teremtmény kettőssége. Ennek a dualitásnak a fizikálisan megjelenő tükörképe a férfi és a nő. Ők ketten a szexualitás által az elvesztett egységet keresik. A mélyben tehát a szexualitásnak a szellemi egyesülés iránti törekvés az oka. Korunkban, a tudati lélek korában az embernek a gondolati erőket kell átalakítani és levezetni a kettes csakrához. Gondolati munkával képesek vagyunk harmonizálni a kettes csakrát. A mai ember azt hiszi, hogy a belső párbeszéde a gondolkodás, de ez nem így van. A belső beszéd a torok csakrára hat, nem pedig a homlok csakrára. Mai gondolkodásunk nagyon szegényes, ami fejlesztésre szorul. Tudatos gondolkodásra és szellemi erők segítségével a gondolatok uralására van szükség. (A gondolatkontroll gyakorlatokra még visszatérünk a szívcsakra és homlok csakra részeinél.)


Csakra kapcsolatok:

Ha a kettes-hetes csakra közötti meridián jól működik, akkor az ember érzékeny mások igényeire. Innen adódik az igazságosság erénye és a vitás kérdések megfelelő elrendezésére való készség is. Ennek a meridiánnak köszönhető, hogy az ember képes a szexualitást a profanitásból kiemelni, és meglátni a szexualitás spirituális vonatkozását. A szexualitás szentségét a mai korban teljesen aláásták. A modern kultúra deszakralizálta és demoralizálta a szexualitást. Jellemzően a mai embernél nem is működik jól az ezt a két csakrát összekötő energiapálya. A modern kultúra kiiktatta ezt a meridiánt. Ha a lépcsakra és a kettes csakra jól működik, akkor az emberben megvan a bátorság a terveinek megvalósításához. Jól működik a kockázatvállalás. A kettes és ötös csakra megfelelő összeköttetése révén az ember jól dolgozza fel a traumákat. Itt különösen azokra a traumákra kell gondolni, amelyek az ember világképét ingatják meg. Ha ez a kapcsolat blokkolt, akkor egyfajta prüdéria alakul ki az embernél. Nem tud olyasmiről beszélni az ember, ami a kettes csakra témája (szexualitás). A kettes és négyes csakra közti meridián helyes működése segíti az embert abban, hogy képes legyen új ötleteket szülni és ehhez megfelelő fantázia világgal bírjon. A szívcsakra és a nemi csakra közti meridiánt blokkolja, ha az ember úgy létesít szexuális viszonyt, hogy közben nincsenek gyengéd érzelmei az illető iránt.

 

Pozitív megerősítések:

minden olyan kinyilatkoztatás, ami az emberekbe vetett bizalmat támasztja alá. Különösen a másik neműekbe és saját párunkba vetett bizalmunk erősíti ezt a csakrát.

"Felelősségel élek a Földön.",

"Amit kaptam, azt tovább kell adnom hozzátéve szellemiségem legjavát.",

"Minden embertársamban megbízom.",

"Kreatív vagyok."

 

Kerüljük a következő gondolatokat:

"Nem biztonságos, ha az ember elkötelezi magát egy kapcsolatban.",

"Nem bírok egyedül lenni.",

"Sebezhető vagyok mások által.",

"Kihasználnak a nők / férfiak."

 

Meditáció:

narancsszínű fény belélegzése a kettes csakrához.

 

Forrás: http://bennedaletra.blogspot.hu/p/amit-nem-tudtal-csakrakrol.html

  

Harmony

A harmónia benned van

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció