Főoldal
  

Hüvelykujj, mutatóujj, középső ujj, gyűrűsujj, kisujj

Hüvelykujj

Általánosságban a következő érvényes rá: minél hosszabb, annál erősebb személyiségről van szó. Az átlagos hüvelykujj a mutatóujj első ujjpercének végéig ér. Ha derékszögben eláll a kéztől, az a függetlenség, a kockázatvállalás, az önfejűség, a tolerancia és a nagyvonalúság jele.

Gyűrűsujj

Az úgynevezett művészujj a kreativitás, a képzelőerő, az empátia mértékét mutatja meg.

Mutatóujj

A gyűrűsujjhoz viszonyítva szokták értelmezni. Lelki kiegyensúlyozottságra utal az, ha mind a kettő ugyanolyan hosszú. Amennyiben a mutatóujj lényegesen hosszabb, önteltség, hiúság és uralkodni vágyás jellemző az illetőre, míg ha rövidebb, mint a gyűrűsujj, akkor az adott személy hajlamos kételkedni önmagában és elég bizonytalan alkat.

Középső ujj

Az értelemről, az okosságról, a kötelességérzetről és a felelősségvállalásról szolgál felvilágosítással. Általában az utolsó ujjperc felével hosszabb a két szomszédos ujjnál. Ha ennél lényegesen rövidebb, az érzelmi és hangulati kiegyensúlyozatlanságról vall, míg ha túl hosszú, az a melankóliára és a tépelődésre való hajlam jele.

Kisujj

Egyszerű a szabály: minél hosszabb, annál fejlettebb a beszédkészség. Többnyire a gyűrűsujj második ujjpercének végéig ér. Ha ennél rövidebb, az gyors felfogóképességre utal, a görbe kisujj pedig fejlett diplomáciai érzékről tanúskodik.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció