Főoldal

Mit tehetünk azért nap, mint nap, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk :) A döntés a miénk..

Döntse el. Ne várja meg míg ez vagy az bekövetkezik, mert addigra lesz egy egész listája amit még el kell érnie ahhoz, hogy… Keresse meg a ma / most szépségét és örüljön neki. Tegye ezt holnap is. A napok előrehaladtával egyre több jót, szépet fog felfedezni maga körül.

A problémákat megoldani kell, nem nyavalyogni felettük. A panasz és az önsajnálat még nem segített hozzá senkit a megoldáshoz.

Mosolyogjon. Keresse vidám, kiegyensúlyozott emberek társaságát.

Az optimista emberek tovább élnek. Bár a pesszimisták talán úgy érzik minek? A döntés mindenkinek a kezében van, senki születik boldogtalannak. Mindenkivel történnek rossz dolgok, a különbség a rájuk adott válaszban van.

A múltat pedig nem tudjuk megváltoztatni, így keseregni sem érdemes felette. Tanuljunk belőle és lépjünk tovább. Amin változtatni tudunk az a jelen. A most. Itt az idő jól érezni magunkat. Nem holnap és nem majd amikor… Mindenkinek van olyan dolog, amitől jobban érzi magát. Érdemes egy listát írni róluk, hogy bármikor elő lehessen kapni és választani egyet róla. Lehet ez egy múltbéli szép pillanat (amin el lehet merengeni kicsit), egy jó film / zene / könyv, társaság, táncóra, séta, összebújás a párunkkal.

Vegye magát körül pozitívan gondolkodó emberekkel. Vegye észre az apró sikereket az életében és ünnepelje meg őket.

Ha valami negatív hatás éri, gondolja át legközelebb ez hogyan kerülhető el és lépjen tovább. Szedje elő a fent említett listát és vidámkodjon kicsit.

És amit ne tegyen: ne általánosítson, ne a környezetétől várja a megerősítést, az egészet szemlélje a negatív részekre fókuszálás helyett, ne utasítsa el a bókokat / dicséretet (hanem köszönje meg), ne essen túlzásokba, ne tegye túl magasra a lécet (ha nem ugorja át, az újabb ok a sajnálkozásra, rossz kedvre -> szabjon meg kisebb lépéseket és azok mentén haladjon, megünnepelve mindegyik részsikert), ne hárítsuk másokra az életünk megromlását (egy ember tehet ez ellen: saját magunk). Most.

Ha ezek után is feltett szándékunk rosszul érezni magunkat (csakazértis), akkor legalább tegyük meg azt a szívességet a környezetünkkel, hogy elkerüljük őket és nem abban leljünk pár percnyi megnyugvást, hogy másnak is elszívjuk az energiáját ;) És amikor a kollégák / ismerősök „az energiavámpírról” beszélnek, tudatosítsuk magunkban, hogy kiről van szó. Ezek után pedig tényleg érdemes elgondolkodni mit várunk el az élettől és mi az, amit mi teszünk érte. Ha várjuk a megoldást valahonnan / valakitől akkor hosszútávra tervezzünk. Legalábbis a várakozással.

Vagy kezdjük el élni az életünket, mielőtt elrobog mellettünk.

  

HorvathEdit

A tulajdonos. Én olvasom az info@mithogyankell.hu - ra érkező óhajt-sóhajt :)

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció