Főoldal
  

Rövid meditáció pár perc alatt: gyors felfrissülés. Új lendületet ad a nap hátralevő részére.

Ehhez a gyakorlathoz nincs másra szükséged, csak néhány nyugodt percre és egy kis zugra. Keress egy helyet, ahol végre senki sem zavar! Telepedj le a földre törökülésben, és nagyon figyelj a testartásodra.

Füled legyen merőleges a válladra, így a nyakadat már automatikusan egyenesen tartod. A kezed lazán pihenjen a combodon. Most pedig szép lassan, nyugodtan lélegezz az orrodon keresztül. A lényeg, hogy lazíts!

Maradj ebben a testartásban, és csak a légzésedre koncentrálj! Keress egy számodra kedves tárgyat - lehet az virág, gyertya vagy akár egy toll is. Most nincs más dolgod, mint arra az egy tárgyra figyelni - lehetősleg pislogás nélkül. Komoly koncentrációt igényel!

A fókuszálás közben próbálj lazán, egyenletesen lélegezni. Lassan elhomályosodik a kép? Gondolataid kezdenek másfelé kalandozni? Hagyd, hadd szárnyaljanak végre szabadon/ Lazulj el teljesen, minden porcikádban!

Elfáradtál? Előfordul. Hunyd le a szemed! De lelki szemeid elől ne veszíts el a kiszemelt tárgyat!

Szép az a virág, de kezd a kép lassan elhomályosulni? Akkor éppen ideje, hogy kinyisd a szemed - hiszen nem a délutáni szieszta a cél. Mindent nagyszerűen csináltál, így most teljesen ellazultnak, szabadnak és felfrissültnek érzed magad, ugye?

  

DobraiAgi

Egy szombathelyi fiatal lány..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció