Főoldal
  

Ha mindenki egy kicsit jobban odafigyel, akkor jelentős lépéseket tehetünk. Íme néhány mindennapi tanács:

Cseréld ki a villanykörtédet!

Egy energiatakarékos izzó 65%-kal kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos izzónál. Drágább, mint a régi típusú, viszont 10szer tovább tart!

Válaszd a hely, szezonális gyümölcsöket!

Járj piacra. Ne olyan zöldséget, gyümölcsöt vegyél, ami többet utazott, mint te, szennyezve ezáltal a környezetet. Finomabb és egészségesebb a tartósítószer bevonása nélkül forgalmazott termék.

Takaríts ésszel!

A takarítószerek a lefolyóból bizonyos százalékban visszakerülnek a talajba. Válassz környezetbarát termékeket vagy hagyományosat, pl mosódió, ecet, szódabikarbóna, citrom, só.

Energiatakarékos elektromos terméket vásárolj!

Az "A" energiosztály termékei kevesebb energiát használnak működésük során, így bár drágábbak, viszont a villanyszámla kevesebb lesz, tehát hosszú távon megéri.

Hagyd otthon az autódat!

Amikor teheted gyalogolj, tömegközlekedj, biciklizz! A sok autó hatalmas terhet ró a környezetre, arra a levegőre, amit Te is belélegzel!

Spórolj a vízzel!

Ne csöpögjön a csap! Próbáld meg rövidebbre fogni a zuhanyzást! Fogmosás és mosogatás közben zárd el a csapot amikor épp nincs a folyó víz alatt semmi (erre a legalkalmasabb a keverőfejes csap, mert nem kell mindig beálltani a megfelelő hőmérsékletet, csak nyitni és zárni).

Újrahasznosított termékeket vásárolj!

Te is használd a szelektív hulladékgyűjtőket! Az elemtől és az elektromos berendezésektől pedig gyűjtőhelyen szabadulj meg!

Ügyelj a hőmérsékletszabályozóra

Mértékkel használd a légkondit nyáron, és vedd visszább a fűtést télen.

Felejtsd el a nejlonzacskót!

Több száz évig tart a lebomlásuk. Használj vászontáskát bevásárláshoz.

 

  

PatikAnna

Patikában dolgozom.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció