Főoldal
  

Rutinos mozdulatok - tipikus hibák.

Hol tartsuk a fogkefét:

A fürdőszobai szekrényben nem tud megfelelően kiszáradni a fogkefe, így gyorsan megtelepszenek rajta a bacilusok. A legjobb, ha szellős, levegős helyen tárolja, például egy pohárban, fejjel felfelé beleállítva - és minél távolabb a fürdőszobában található vécécsészétől. 2-3 havonta érdemes újat vásárolnia, megfázásos megbetegedések után pedig szintén tanácsos lecserélni a régi kefét.

A megfelelő fogkefe:

A szakemberek szerint az ideális darab enyhén kemény, lekerekített végű sörtékből készül. A feje legyen kicsi, hogy a leghátsó fogakat is elérje vele, a nyél formálja kevésbé lényeges, ettől nem lesz jobb vagy rosszabb a fogmosási technika. Az elektromos változatok is hasznosak, hiszen ezek használata során nem fárad el a kéz, ráadásul a lepedéket is alaposabban távolítják el.

Naponta kétszer

A napi kétszeri fogtisztítás elegendő a fogak épségének megóvásához. Azinban ha gyümölcslevet vagy kávét is fogyasztott a reggeli mellé, csak fél óra múlva mosson fogat, különben a bennük lévő anyagok károsítani fogják a fogzománcot! Napközben rágjon cukormentes rágógumit, ez segít megszabadulni a szájban lévő ételmaradékoktól, valamint serkenti a fogvédő hatású nyál termelődését. Mivel a baktériumok könnyen megtelepszenek a szájüregben, a lefekvés előtti fogmosást soha ne hagyja ki!

A jó technika

Tipikus hiba, hogy sokan csak vízszintesen húzogatják előre-hátra a fogaikon a kefét. A helyes tisztítás menete a következő: apró, söprögető mozdulatokkal haladjon a pirstól a fehér felé, vagyis a fogínytől a fogak irányába. Ezután körkörös mozdulatokkal sikálja meg a fogak rágó-, illetve belső felületét. Ne feledje, hogy az alapos fogmosás nagyjából 2-3 percig tart!

Mekkora erővel?

Az erőteljes súrolástól nem lesz kevesebb a lepedék a fogak között, a fogzománc ugyanakkor könnyen megsérülhet tőle. Ha néhány hetes használat után máris szétlapulnak a kefe sörtéi, az azt jelzi, hogy túl erősen nyomja rá az eszközt a fogaira.

Használjon fogselymet!

Remekül tisztíthatóak vele a fogak közötti, kritikus részek. Mindig fogmosás előtt alkalmazza! Elég naponta egyszer - érdemesebb este - használnia.

Fehér fogak, mindenáron?

Tudomásul kell venni: ha genetikailag nem vakítóan fehér a mosolya, azon az üzletekben kapható készítmények sem segítenek, sőt, még túlérzékennyé is tehetik a fogait. Mindig bízza szakemberre a fogfehérítő kezelést!

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció