Főoldal
  

Minden esetben keressük fel az orvost, de addig is enyhíthetjük a fájdalmat.

Zsálya- és kamillatea

A főzetnek csíraölő és gyulladáscsökkentő hatásuk van, jól alkalmazhatók piros, gyulladt fogínyre, sebes, esetleg vérző területre.

Főzzünk jó erős teát, egy csészére számoljunk 2-4 teáskanál füvet. Lefedve hagyjuk kihűlni, különben megszöknek az értékes hatóanyagok. A langyos teát tartsuk néhány percig a szájban, öblögessük át a fájdalmas területet. Lehetőleg óránként ismételjük.

Teafaolaj

A legjobb elsősegélyt a gomba-, vírus és baktériumölő teafaolajtól kaphatjuk, ráadásul helyi érzéstelenítő hatása is van. Kis üveggel bárhova magunkkal vihetjük, a női táskában a helye kiránduláson, utazáskor.

Tegyünk néhány cseppet egy vattapamacsra vagy egy vattával ellátott pálcikára, majd nyomjuk  a fájó fogra és a környékére, az ínyre. Az ujjunkkal maszírozzuk a környező ínybe. Finom szőrű fogkefével is bedolgozhatjuk az olaj hatóanyagát - lágyan körözve. Többször ismételhető, addig, amíg a fájdalom nem enyhül.

Szegfűszeg, szegfűolaj

Az illatos fűszer és olajkivonata is helyileg érzéstelenít.

Tegyünk egy szemet az érintett területhez. Ha lehet rágcsáljunk is el egyet. Óránként ismételhető. Ha olajunk van, csöppentsünk vattacsomóra, nyomjuk a fájdalmas fog körüli ínyra. Maszírozzuk meg kétóránként.

  
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció