Főoldal
  

A legtöbben hetek, sőt napok alatt feladják, mert kevés az akaraterő a szigorú szabályok betartásához. Íme 8 egyszerű tanács, amelyek segítenek legyőzni önmagunkat.

Soha ne gondoljon a fogyókúra egészére!

Mindig csak a következő lépésre koncentráljon, mert ha az jár a fejében, hogy "jesszusom, még nyolc kilót kell leadnom!", gyorsan elmegy a kedve. Napról napra haladjon, így legfeljebb lefekvésig kell észben tartania, milyen "tortúra" vár önre.

Legfeljebb tízszázalékos súlycsökkenést tervezzen!

Orvosi adatok igazolják, hogy ez a reális célkitűzés. Ennél nagyobb fogyás egyetlen kúra alatt már mellékhatásokkal járhat, ráadásul nem is valószínű, hogy tényleg sikerül ennél többet leadni. Más kérdés, ha a fogyás orvosi ellenőrzés mellett zajlik, ebben az esetben rábízhatja magát a szakemberre.

Mindig pontosan tartsa be az előírt ételmennyiséget!

Ne ámítsa magát azzal, hogy alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekből nyugodtan ehet. Ezektől is szépen lehet hízni, ha mértéktelenül fogyasztja őket. Azt se gondolja, hogy ha a szigorúan kidekázott zöldsalátát leönti egy kis finom sajtmártással, a szervezete észre sem fogja venni..

Örüljön minden leadott dekának!

Ne azzal törődjön, hogy mekkora erőfeszítést kell még megtennie, hanem ünnepelje a már elért sikert. Ez magabiztossá teszi, és ahogy nő a leadott súly mennyisége, egyre határozotabban haladhat előre.

Csak apró lépéseket tegyen életmódja javítása érdekében!

Ha korábban keveset mozgott, ne akarjon két hét alatt úgy kinézni, mint Béres Alexandra. Semmi értelme hirtelen órákat szenvedni a konditeremben, a túlzott megerőltetés ráadásul még sérülésekkel is járhat. Inkább nap nap után néhány perccel többet mozogjon, és fokozatosan szokjon át az egészséges életmódra.

Fogadja el, hogy hibázhat is menet közben!

Az számít, hogyan teszi jóvá, amit vétett. Ha nem tartotta be a szabályokat, de csüggedjen emiatt, inkább szedje össze magát, és határozza el, hogy ezentúl jobban odafigyel.

Semmiképpen ne adja fel!

A sportolók a megmondhatói: edzés vagy verseny közben van egy pillanat, amikor úgy tűnik, nincs tovább. Aztán a szervezet átbillen a holtponton, és ismét engedelmeskedik az agy parancsainak. A fogyókúrázók többségénél is van ilyen holtpont. Aki ennek tudatában van, erőt tud gyűjteni ahhoz, hogy ne engedjen a kísértésnek.

Ne könnyelműsködjön!

Ha végre elindult a folyamat, és sikerült leadnia 1-2 kilót, állja meg, hogy nem esik vissza, és nem habzsolja be az első útjába kerülő habos tortát azzal, hogy "pillanatok alatt leadom"!

  

Gergely

Fitness oktató, életmódtanácsadó.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció