Főoldal
  

Jacques Fricker francia orvos olyan étrendet állított össze, amellyel kivédhető a kínzó éhségérzetet. Ez a kúra azért sikeres, mert nagyon illik a mai túlpörgött életritmushoz.

Fricker doktor nem az energia bevitelét csökkenti, vagyis nem a kalóriaszámolást tekinti alapelvének. Egyedül a cukorbevitelt csökkenti drasztikusan az első 8 héten, és később fokozatosan építi be az étrendbe. Így ugyanis gyorsan csökken a hasnyálmirigy inzulin kiválasztása, és a szervezet úgy ellensúlyozza az így keletkező energiahiányt, hogy a zsírtartalékait kezdi leépíteni. Innentől kezdve nem kell a mennyiségek számolgatásával foglalkozni, hanem csak a test szükségleteire hallgatni: vagyis lehet sokat enni, és semmit sem enni, ha nem vagyunk éhesek. A módszer lényege, és az ok, amiért nem hízzuk vissza az elvesztett kilókat, hogy megtanuljuk jól, és lelkiismeret-furdalás nélkül kezelni szervezetünk kívánságait. Ebbe még olyan extrák is beleférnek, mint egy éttermi dőszölés. Fricker szerint többet ér jókedvűen 3 kilót fogyni egy hónap alatt, mint 4-5 kilót idegeskedve. Nem tiltja azt sem, hogy este együk a legtöbbet, hiszen egy tanulmány szerint azok az emberek, akik rendesen vacsoráznak, jobban megőrzik izmaikat.

Napi menü az első 8 hétből

Ébredés után: egy pohár víz, hogy a szervezetből kiürüljenek a mérgező anyagok.

Reggeli: ha valaki nem éhes korán reggel, nem kell erőltetni, a reggelit az ébredés utáni 2 órában bármikor elfogyaszthatja. Legyen benne tejtermék (tej, joghurt, sajt), gyümölcs, és egy vékony szelet kenyér is. A kávét vagy a teát inkább cukor nélkül igyuk, a kenyérre viszont kenhetünk egy kevés vajat, lekvárt vagy mézet.

Ebéd: lehet bőséges az alkalomtól és a körülményektől függően, akár többféle is.

Édes típusú: kétféle gyümölcsből és többféle tejtermékből kombinálva (gyümölcsjoghurtok, akár úgy, hogy a sovány natúr joghurtba magunk keverjük bele a kiválasztott gyümölcsöket)

Sós típusú: három kemény tojás, egy csirkemell vagy sonka zöldségkörettel, lehetőleg minden zsiradékot mellőzve. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Vacsora: akik igénylik a bőséges étkezést, hiszen ekkor jön össze a család is. Tartalmazzon tetszés szerinti mennyiségű szénhidrátot (rizst, tésztát, aszalt gyümölcsöt, de kenyeret ne!), és ugyanakkora mennyiségű zöldséget. Mindezt megkoronázhatja 10 dekányi fehér hús vagy hal, egy kevés olajban sütve. A desszert csak gyümölcs lehet.

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció