Főoldal
  

Megalkotói: Harvey és Marilyn Diamond.

Diétájuk gyümölcsön alapul, délelőtt csak azt szabad enni, az ebédbe már beépíthetők a saláta és a zöldségek is. A vacsorának a zöldség mellett valamilyen keményítő tartalmú vagy állati eredetű élelmiszernek kell lennie, két órával az esti étkezés után szinte kötelező a gyümölcs.

2-3 naponta az ebéd csak gyümölcs lehet.

A tészta, a kenyér csak délben megengedett. A tejtermékek kerülendőek - kivéve a vajat. Az ötletgazdák szerint tilos egyzserre sok szénhidrátot tartalmazó növényi, illetve magas fehérjetartalmú állati táplálékot enni, mert ezek együtt nem emésztődnek meg, hanem rothadásnak indulnak a belekben.

A húst ugyan nem tiltják, de nem is javasolják.

Azt. hogy mikor mit szabad enni, a szervezet napi működésétől tették függővé: a kiválasztás időszaka hajnali 4 és déli 12 óra közé esik, ekkor nem szabad nehéz ételekkel megzavarni a folyamatot. Ezt követi a táplálékot felvevő időszak (12től este 8ig) majd a beépülési időszak (este 8tól hajnali 4ig).

A diéta tiltja az ivóvizet, ehelyett a desztillált vizet ajánlják. Diamondék szerint a szervezet nem tudja felvenni az ásványi anyagokat, így a nátrium, a fluor, magnézium és (az ásványi eredetű) kálcium inkább árt, mint használ. Legjobb kálciumforrásoknak a zöldségeket, a nyers csonthéjasokat, a magokat, a gabonát, a friss és aszalt gyümölcsöket tartják.

A testkontroll-diéta módszerével valóban elérhető fogyás, mert kis energiatartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztására helyezi a súlyt.

Az étrend betartása esetén naponta 30-50%-kal is csökkenhet a kalóriafelvétel.

Nem ajánlott: fejlődésban lévőknak a hiányzó alapanyagok és az egyhangúság miatt nem javasolt, nőknek pedig a tejtermékek tiltása révén hosszabb távon biztosan fellépő csontritkulás miatt nem ajánlható.

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció