Főoldal
  

Sok technikai újítás könnyíti meg az életünket, ez alól a szemészet sem kivétel. Szerencsére.

Soha ne vegyünk előregyártott szemüveget, mert bár olcsók nem a mi szemünkre, arcunkra van tervezve és többet árthat, mint használ. A legalapvetőbb beállítás a fókusz pontos beállítását is mellőzik.

Vékonyított lencsék

Mind a műanyag, mind az üveglencsék esetében fantasztikus felületvékonyításra képesek a gyártók. Természetesen ez az eljárás erősen befolyásolja az árat is.

Tükröződésmentes rétegek

A speciális réteg nemcsak esztétikusabbá teszi a lencsét, de több fényt is enged át, mivel kevesebb fény tükröződik vissza róla. A lila fényű a leggyengébb, az arany színű a közepes, míg a zöldes árnyalatú a legtökéletesebb. Ezt a réteget a színezett lencsékre is fel lehet vinni, de ekkor ügyelni kell, hogy a lencse színével harmonizáljon a tükröződésmentesítő anyag árnyalata.

Színezett lencsék

Ma a műanyag lencséket szinte végtelen színskálán megrendelhetjük, egész extrém színeket is kérhetünk. Optikusunkhoz fordulhatunk azzal a kérdéssel, melyik szín milyen fényviszonyok között ideális, illetve hová tilos viselni. Pl a sárgás színek ködös, párás körülmények között lehetnek nagy segítségünkre, míg bizonyos színű lencsékben nem ajánlott vezetni.

Extra gyors fotokromatikus lencsék

Gyorsabban sötétednek el, mint a hagyományos színezett lencsék. Nem ajánlott autóvezetéshez, ha hirtelen fényviszonyok várhatók.

Munkaszemüvegek

2001 januárjától azokon a munkahelyeken haol számítógépes munkavégzés van, kötelező a szemészeti szűrés. Előírás: a dolgozók kétóránként 10-10 perc munkaszünet. Ezen felül ajánlott a monitorvédő szemüveg használata is.

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció