Főoldal
  

Az alábbi táblázat segít eldönteni hogy elég a természetes gyógymódot válasszuk vagy már szükséges az antibiotikumos kezelés. Mindig kérje ki orvosa tanácsát!

Nyak / orr / fül

Kórokozók Természetes gyógymód Antibiotikum szedése

Stapylococcus

Streptococus

Pheumococcus

Branhamella

Haemophilus

Influenza

Az echinaceából előállított készítmények az immunrendszer erősítésére szolgálnak, a zsálya-, illetve a kamillatea pedig a torok öblögetésére alkalmas. A sarkantyúka-, a kankalin- és a bodzavirág- kivonatokkal enyhíthetjük a nátha tüneteit. Ajánlott: magas láz, ill. gennyes gyulladások esetén, pl. tüdőgyulladásnál, gennyes arcüreggyulladásnál vagy anginánál, skarlátnál.

 

 

 

 

 

 

 

Gyomor / belek

Kórokozók Természetes gyógymód Antibiotikum szedése

Escherichia coli

Salmonella

Shingella

Sok folyadékfogyasztás ajánlott, magas elektrolitbevitellel (pl Isotar). A nyáron jelentkező fertőzések többségét vírusok okozzák, pl. a coxsackie vagy az ECHO-vírus. Véres széklettel, magas lázzal, hemolitikus, urémiás tünetekkel járó betegségek esetén, vagy tífusznál (colifertőzésnél, melynél veseelégtelenség veszélye is fennáll). Szalmonella- vagy kolerafertőzésnél azonban nem ajánlott!

 

 

 

 

 

Belső női nemi szervek

Kórokozók Természetes gyógymód Antibiotikum szedése

Chlamydia

Neisseria gonorrhoeae (a tripper okozója)

Treponema pallidum (a szifilisz okozója)

Különböző coccusok (petevezeték-gyulladás)

Amennyiben a klasszikus nem betegségek (szifilisz vagy tripper) valamelyikével megfertőződött, azonnal kezdje meg az előírt antibiotikumkúrát. Petevezeték-gyulladás, illetve chlamidiafertőzés esetén ugyanez a helyzet, mert meddőséghez vezethet. Antibiotikum szedése elengedhetetlen. A partner szintén kezelni kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Húgyhólyag

Kórokozók Természetes gyógymód Antibiotikum szedése

Escherichia coli

Proteus

Enterococcusok

Staphylococusok

Pseudomonas

Ureaplasma

Medveszőlőlevél, nyírfalevél, sarkantyúka mind enyhítőleg hat. Fontos a jelentős mennyiségű folyadékbevitel, mert ezáltal kimoshatjuk a kórókozókat a veséből Erősen csípő érzés, illetve láz esetén antibiotikum szedése szükséges.
  

PatikAnna

Patikában dolgozom.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció