Főoldal
  

Előtej. Minden édesanya tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az anyatej gyermeke számára.

A kolosztrum a szülést követő néhány napban termelődő előtej. Ezt követően képződik  a már teljesen folyékony állagú és fehér színű anyatej.

A kolosztrum rendkívül tápláló hatása mellett nagy mennyiségben tartalmaz immunbiológiailag (a szervezet védekező rendszere szempontjából) hasznos anyagokat.

Az előtejben jelenlévő hatóanyagok sehol máshol nem találhatók meg ilyen magas, tökéletesen harmónikus koncentrációban.

Bebizonyították, hogy alkotóelemei az emberi bélrendszeren keresztül bejutnak a véráramba, valamint azt is, hogy ezek az elemek felszívódnak és megfelelően hasznosulnak az emberi szervezetben.

Ma már étrendkiegészítő formájában is kapható.

Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, így egészségesünk megtartásához.

A kolosztrum nagy mennyiségű laktoferrint tartalmaz, melyről tudjuk, hogy a vírusokat elpusztítja. A kolosztrum kedvező hatással bír herpesz esetén: kenjük be vele a fertőzött felületeket és vegyünk is be belőle. Bő nemzetközi szakirodalom foglalkozik a herpesz vírus elleni jótékony hatásával.

Mivel a tehéntől származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, könnyen belátható, hogy az ember számára hasznos.

A kolosztrumot nyugodtan lehet szedni terhesség alatt is. Még ajánlatos is lenne, nem utolsó sorban azért, mert fokozza a tejképződést.

Mivel a colostrum készítmény a szervezetben alapvetően meglévő anyagokat tartalmaz, függőség nem alakul ki.

Egy nagyobb tanulmányban azt tapasztalták, hogy a vérnyomást és a vércukorszintet csökkentheti.

  

BajcsikNori

Közalkalmazott vagyok, hobbi szinten foglalkozom lakberendezéssel.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció