Főoldal
  

A készételekre nem mindig írják rá számunkra is egyértelműen, hogy mit tartalmaz. Allergiások számára ennek komoly kockázata lehet. Felsorolok néhány ételtípust ami allergiát szokott okozni, és ezek "egyéb" neveit, a könnyebb megtalálhatóság érdekében.

Tojás

Más néven: albumin, tojásfehérje, emugálóanyag

Fő előfordulásuk: levesporok, kávé, panírozott és mélyhűtött termékek, gyümölcsfagyi, joghurt, kolbász, virsli

 

Tej

Más néven: kazein, laktóz, élesztő

Fő előfordulásuk: konzervtonhal, hot dog, kolbász, tészta, rágógumi, növényi anyagokból készült tejpor

 

Diófélék

Más néven: kakaóvaj, egyéb diófélék olajai

Fő előfordulásuk: olajak, szószok, rúzs, testápoló, sampon, borotvakrém

 

Szója

Más néven: miso, növényi fehérje

Fő előfordulásuk: tonhalkonzerv, müzli, kávépótló,keksz, cukorkák, hamburger, tészták

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció