Főoldal
  

A cukorbetegség sokak életét megkeseríti. Akik hisznek abban, hogy minden betegség a lélekből fakad, és szeretnék az inzulinadagjukat természetes módon, az saját szervezetük öngyógyító mechanizmusát kihasználva csökkenteni, azoknak ajánlom az alábbi, jógából ismert légzésgyakorlatot.

Leírása bonyolultnak tűnik, pedig egyszerű. Minden reggel éhgyomorra (ez nagyon fontos) végezzünk el belőle 10-et. Napi pár perc és érezni fogja a hatását.

A gyakorlat neve: uddiyana bandha

A lábfejek csípőszélességnyire helyezkednek el egymástól, belső éleik párhuzamosak. A térdek enyhén meg vannak roggyanva, a felsőtest előrehajlik, a karokkal (tenyerünkkel) térdünkre támaszkodunk, az ujjak egymás felé mutatnak. A hasizmot ellazítjuk, a fejet enyhén előre hajtva kényelmes testtartásban tartjuk.

1. Mélyen belélegzünk, majd leguggolva, előrehajolva összepréseljük a hasüreg és a mellkas tájékát. Erőteljesen kilélegzünk, igyekszünk a tüdőt teljesen kiüríteni.

2. Anélkül, hogy levegőt szívnánk, felemelkedünk, végrehajtjuk az állégzést: a mellkast erőteljesen kitág (nem szívunk levegőt!), a rekeszizom és a hasizom magától felemelkedik. A has teljesen behorpad, a belső szervek felemelkednek a bordák alá, ezáltal olyan mély maszírozásban részesülnek, amit kívülről nem lehet megtenni, kipréselve belőlük a pangó vért és oxigénnel telítettet pumpál beléjük.

3. Amikor a levegő nélküli állapot (vákum) kitartása kezd kényelmetlenné válni, a mellkast visszaengedjük természetes helyzetébe. Ezáltal a rekeszizom és a hasizom is visszatér természetes helyzetébe. Majd orron keresztül belélegzünk, teljesen megtöltve levegővel a tüdőt. Ezt a telítettségi állapotot rövid ideig kitartjuk, majd szájon keresztül kilélegzünk.

Pihenés után (pár másodperc) újra, kb 10-20szor.

Nők a menstruáció ideje alatt ne végezzék, mert a hasüregben vérbőség alakul ki, ezáltal nő a veszített vér mennyisége. Rendszeres gyakorlása viszont csökkenti a menstruáció hosszát és a vérzés mennyiségét.

 

Forrás:

http://jogatan.com/

  

BalikPeter

A természetesség híve vagyok.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció