Főoldal
  

 

Thalassa = tenger (görögül)

A szépségápolásban és a gyógyításban alkalmazzák a tengeri klímát, a tengervizet és iszapot, a homokot és minden más a tengerből eredő összetevőt.

 

A legfontosabb alapanyag az alga. Átpumpálják magukon a tengervizet, felszíva az összes ásványt – végül a tengervíznél több, mint 5000-szeres mennyiségig koncentrálják azokat. Képesek a bőr epidermiszének (legfelső rétegének) minden általuk koncentrált anyagot.

Az algák alkotóelemei: glucidok, protidok, lipidek, ásványi sók, nyomelemek, vitaminok.

A tengeri moszatok 4 csoportja, szín szerint:

-       zöld algák, a vízfelszínhez közel találhatók.

-       kék algák, a vízfelszínhez közel

-       barna algák, a víz közepe táján

-       vörös algák, a mélységben

A legelterjettebb technikák

Balneoterápia

Tengeri moszatos fürdő, mely kombinálható hidromasszázzsal. Hatása: Elősegíti a bőrszövetek értágulását. Megelőzi a véredények szűkületét. Javítja a vérkeringést. Melegíti az izomcsomókat. Az izzasztásnak köszönhetően elősegíti a méregtelenítést.

Algoterápia

Az algákat meleg masszaként használják testtekercseléshez vagy fürdővízhez keverve. Hatása: Kiegyensúlyozza a bőr epidermális funkcióját. Hidratálja a kötőszövetet. Megelőzi az izomrostok kilazulását, ezzel lassítva a sejtek öregedését.

Iszapterápia

Az iszapkészítmények állati üledékekből (kagylóshéjú állatokból, kagylókból, rákfélékből) vagy növényekből készülnek. 10-12szer koncentráltabbak ásványi sókban, mint a tenger. Izzasztást okoznak a húgysav és a tejsav kiválasztásával, így növelik a nyomelemek behatolásának hatékonyságát a sejtekbe. Az iszapot vastag rétegben, 40 fokosan viszik fel, a hatás növelhető testfóliázással, melegítőtakaróval.

Fizikai tulajdonságok

A résekben, hézagokban vízvisszatartás, hőmegtartás.

Kémiai tulajdonságok

Ásványi sók koncentrátuma, nyomelemek, vitaminok.

  

PatikAnna

Patikában dolgozom.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció