Főoldal
  

Sok nő szenved a menstruáció első 2-3 napjában alhasi görcsöktől és medencetáji fájdalmaktól, melyeket olykor hányinger és hányás is kísér.

Fájdalmaikat a paracetamol vagy a görcsoldók csökkenthetik.

Az aszpirint lehetőleg kerüljük, mert ugyan enyhíti a kínt, de növelheti a vérzés időtartamát és erősségét. A fájdalmat a fogamzásgátló tabletta is kiküszöbölheti. A közhiedelemmel ellentétben a testmozgás csökkentheti az izomösszehúzódások erősségét, és jótékony hatása lehet a meleg fürdőnek, a hasmasszázsnak is.

Figyelem: az erős fájdalom, az erős vérzés, illetve a menstruáció közötti vérzés a nemi szerv betegségére, fertőzésre vagy méhgyulladásra utalhat.

Aromaterápia

Segít a kamilla- és a citromfűolaj, de jót tesz a zsálya, a zöld ánizs, a ciprusfa és a majoranna illóolaja is, amellyel (jófajta olajban elkeverve) két nappal a menstruáció kezdete előtt naponta kétszer kell bedörzsölni a has és az ágyék tájékát.

A nagymama orvossága

Forrázunk le 20g piros szőlőlevelet, 20g cickafarkot és 20g árvacsalánt egy liter vízzel, hagyjuk állni 10 percig. Ebből a forrázatból igyunk naponta háromszor a menstruációt megelőző hét folyamán.

  

Peter1980

Kezdő orvos vagyok

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció