Főoldal
Betegségek
  

A kötőhártya, vagyis a szemgolyót elöl és a felső, valamin az elsó szemhéj belső részét fedő áttetsző nyálkahártya, nagyon gyorsan reagál a legkisebb külső káros hatásra.

  

A felső légutak irritációja váltja ki, de légúti fertőzés tünete is lehet.

  

Okozhatják a fűszeres ételek, dohányzás vagy alkoholfogyasztás, de felléphet helytelen fog- és szájápolás következményeként is.

 

  

A hangszálakat magában foglaló gége gyulladása a leggyakrabban rekedtséggel, a hang elvesztésével jár.

  

Az ínygyulladás a foghús gyulladása. A felülfertőzött fogkőlerakódás következtében az íny bepirosodik, megdagad és fogmosáskor vérzik.

  

A fertőző, általában a szájszögletben megjelenő hólyagocskákat a herpes simplex vírus okozza.

 

  

Az esetenként verejtékezéssel és sápadtsággal járó hányinger, amelyet gyakran hányás követ, emésztőszervi, központi idegrendszeru megbetegségekre vagy anyagcserezavarokra utalhat.

  

Mindenkivel előfordul, hogy időszakonként fáradtnak érzi magát, lassul a lendülete, fogy az energiája. Okai: helytelen táplálkozás, hormonzavar, vitaminhiány, alvászavar, túlterheltség, bánat. Előfordul, hogy elegendő módosítani életvitelünket (helyes étrend, testmozgás, lazítás, rendszeres alvás),

  

A megszokottnál gyorsabb szívverés a nagy fizikai megterhelés, az izgalom, a szorongás, a túlzott kávéfogyasztás, illetve dohányzás következtében léphet fel. Ha ismétlődik és néhány percnél tovább tart (esetleg több órán át), mindenképpen forduljunk orvoshoz, mert a tünet szívbetegségre utalhat.

  

Leggyakrabban fertőzés okozza, de kiválthatja étrendváltozás, szorongás, allergia vagy egyes gyógyszerek is. A heveny vírusos hasmenés 1-2 napon belül spontán gyógyul.

  

A csuklást a rekeszizom (a mellkast a hasüregtől elválasztó izom) önkéntelen, görcsös összehúzódása okozza. A csuklási rohamok, amelyek különösebb ok nélkül lépnek fel, általában néhány perc múlva spontán megszűnnek.

  

Több oka is lehet: szorongás, depresszió, túlterheltség, zaj, túlzott kávéfogyasztás vagy egyszerűen a rendszertelen életmód.

  

Az ülő életmód, az elhízás, a székrekedés kedvez az aranyér kialakulásának.

  

A kicsi, fájdalmas felületi fekélyek általában a száj, olykor a nemi szervek nyálkahártyáján, szövethiány formájában jelennek meg.

  

Reggeli ébredés után úgy érzi magát, mint saját nagymamája: ízületei duzzadtak, fájdalmasak, alig tudja mozgatni őket.

< 1 2 3 >
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció