Főoldal
Étrend
  

Elsősorban az antioxidáns és szabadgyökfogó aktivitás növekszik.

  

Már a Krisztus előtti 5. században ismerték a kamilla gyógyító erejét, és a mai napig semmit sem vesztett jelentőségéből.

  

Az elmúlt száz évben egyre elterjedtebbé válik  a fehér kenyér fogyasztása a nyugati társadalmakban. A fehér liszt nem tartalmazza a gabonaszem héját és csírakezdeményét, így elveszíti tápanyagainak, vitálanyagainak jelentős részét. Miért káros ez az egészségünkre nézve?

  

Az Oshawa kúra jótékony hatásai közé sorolják még a vitális erő megnövekedését, a bőrbetegségek visszahúzódását, a testi, lelki megfiatalodás érzését, az önbizalmunk megerősödését, a mentális zavarodottság megszűnését, valamint a másokkal való kapcsolatfelvétel könnyedségét. Makrobiotikus diéta.

  

Antioxidáns-tartalma a vörösboréval és a zöld teáéval vetekszik.

  

Főleg gyógyteája miatt keresett, bár nagy mennyiségben használják cukorkák, rágógumik, édességek (pl. a nevezetes csokoládé lapocskák, az „After Eight”), likőrök ízesítésére is.

  

A snidling, hivatalos nevén metélőhagyma, bármily különös, a többi hagymával egyetemben a szép hangzású liliomfélék családjába tartozik.

  

Kivételesen a jó oldalról közelítve... Ha eszünk melléjük megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt, és persze mértékkel fogyasztjuk, akár egészséges is lehet.. Adagnyi sült krumpli a napi C-vitamin-szükséglet egyharmadát fedezi, tízdekányi döner vagy a gyros a szükséges vas egynegyedét.

  

Az emberek nagy része YIN jellegű, ajánlottabb viszont az inkább YANG típusú étkezés, mivel ez nagyobb ellenállóképességet, tartást (kisebb befolyásolhatóságot) jelent.

Fiziológiai szempontból a YIN-YANG egyensúly a vér és a testnedvek sav-bázis egyensúlyával van összeköttetésben.

  

Sok félreértés van a csapvízzel kapcsolatban.

  

A diéta jó alkalom arra, hogy kicsit arra is figyeljünk, hogyan segítik szervezetünket az egyes élelmiszerek.

  

Táplálkozástudósok megállapították, hogy fogyókúra idején csökken a nemi vágy.

< 1 2 3 4 5 >
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció