Főoldal
  

Testről, lélekről, új tavaszról, igaz szeretetről.

„Ha valaki nem akarja érezni az érzéseit, akkor a testét fogja érezni. Ha nem akarom érezni azt, hogy mérges vagyok, akkor valamim fájni fog. Ha nem akarom érezni, hogy szomorú vagyok, ha nem akarok sírni, akkor beteg leszek. Rengeteg betegség s fájdalom azért keletkezik, mert nem akarjuk érezni az érzéseinket! Ha van egy pont a pszichénkben, ahol valami baj van, akkor megbolondulhatunk a testünkben vagy megbolondulhatunk a lelkünkben. Nagyon sokan inkább a testünkben bolondulunk meg, mint a lelkünkben. A mi társadalmunkban kevésbé szégyenítik meg az embereket, ha a testükkel van valami baj, mint akkor, ha a lelkükkel.”

Feldmár András

 

A testi-lelki betegség felhívja a figyelmünket valami igazán Fontosra, amire addig szabad akaratunkból nem figyeltünk. A lelket nem lehet meggyőzni holmi ideológiákkal. A lélek higiéniája más. A Betegséged valójában a barátod. Tanítód. A jól feldolgozott lelki és testi betegség korrigálja a Belső Tartásunkat.

A testi és lelki gyógyulás folyamata olyan, mint az Orgazmus. Ne akard. Engedd! ;)Engedd meg a Múltnak, is, hogy elmúljon. Valamit elengedni annyit jelent, mint megváltozva menni tovább. Oldottabban, friss belső hangsúlyokkal... íme az új belső tavasz lehetősége. Minden tavasszal több gyümölcsöt teremhetnek a fák, lelked virágoskertjében

Meséld el nekem, mire lenne igazán szükséged, hogy újra lágy és meleg legyen a Szíved, friss a Tekinteted? Íme az elveszített szeretet belső újjászületésének a titka. Az új lelki tavasz titka. Az Élet a Szívben kezdődik.

A siker és az élmény fontos. Éltet. De...Mit ér az Élet, annak minden sikere és fénye, Szeretet nélkül? És mit ér a Boldogság, ha nem tudod megosztani? Esendőek vagyunk, csupán pillanatokra Buddhák és Szentek.

A Szeretet maga a Teljesség. A Teljesség magába foglalja az ellentmondásokat, nem pedig kizárja azokat. Kélek, figyelj befelé. Ne az elvárásaidra és a környezetedre. Ne a médiára és ne a vélt/valós hiányokra. Nem számítanak. A boldogság titka más.Mire lenne igazán szükséged hogy újra lágy és meleg legyen a szíved? Hogy újra boldog legyél, igazán? Ajándékozd meg magad ezekkel. Kérlek. Kérlek! Kezdd el. Most.

Tökéletességre nincsen szükséged. Tökéletes múltra nincsen szükséged. Tökéletes külső-belső körülményekre nincsen szükséged. Aki vagy, ami vagy, teljesen elegendő. A jósághoz, a megbecsüléshez, a sikerekhez. A szerelem újjászületéséhez. Az újrakezdéshez. Amit feszültségnek élsz meg, ott keress igazi megoldásokat. Lépésről lépésre. Légy újra szabad.A többit pedig ragyogd át egy mosollyal és a kedvességeddel. Bátran. :)

Kérlek, hagyd abba az létsértettséged szegény-én játékait és tudattalan hisztijét. Hisztizel. Nem tudom megfizetni neked a sebeid fájdalmát. Senki nem tudja megfizetni neked azt a belső árat amit fizettél. Senki nem ússza meg sebek nélkül az Életet. Nem én okoztam a sebeidet.

 

"Nem az a dicsőség hogy soha nem kelünk fel, hanem hogy mindahányszor felkelünk." (Konfuciusz)


Szabad fájni. A fájdalom egy hullám. A félelem egy hullám. Minden zavaró érzelem egy hullám.

"Fájt-e a márványnak, amikor Michelangelo kifaragta belőle Dávid szobrát?" (zen koan)...

Kérlek, engedd meg a fájdalmadnak, hogy átmosson. Engedd meg a múltnak és a sebeidnek, hogy elmúljon. Kérlek. Bölcsességet hagy maga után. Te is tettes vagy mások életében. Tudatosan és tudattalanul. Nagy isteni színjáték. Maja... Kali Yuga...

Kezdj el, kérlek, megbocsátani a Szívednek, hogy nem tudtad meg megvédeni. Nem volt igazi esélyed. Akkor nem volt. Tapasztaltál. A Lélek a tapasztalásért született alá. A Lélek nem fél a szenvedéstől. A lélek nem fél a fájdalomtól. Nem fél a testi-lelki mélyszegénység kínjaitól. A Lélek tapasztalásért született le. A tapasztalás mélypontja, amikor átéled a Szerethetetlenség akut nullpillanatait. A teljes magányt és koldusságot. Mindenki átéli. Más-más történetben. A tapasztalás fürdője a karmád. Szeretettel tudom, hogy nem volt igazi esélyed akkor. Senkinek nincsen.

A szerelemben sebződünk a legnagyobbat. Édesanyáink és édesapáink által a legmélyebbet. Komoly karmák. Mégis. Túlélted. Látod? Túlélted. Vége van, vége lehet. Engedd meg hogy megnyugodjon tebenned, megbékéljen tebenned.

A Belső Idő is szent. A lélekben nincsen idő. A sokéves, évtizedes seb is úgy éghet, mintha tegnap történt volna. Miért? Mert itt az idő az igazi, teljes megbocsátásnak és a felelősségvállalásnak.

Íme a teljes gyógyulás újabb kulcsai. Kérlek, bocsáss meg önmagadnak és minden érintettnek. Megbocsátás, elbocsátás, elengedés. Engedd el őket, a saját sorsukba. Emellett, a lelki sebed akkor gyógyul meg, ha a saját felelősségedet, teljes felelősségedet vállalod. Bizony fel kell vállalni. Neked is van felelősséged. Akár tetszik akár nem.

A saját szívedet nem csaphatod be a csillogó elméleteiddel. Mások hibáztatásával.Ha nem nézel rá a saját felelősségedre, akkor nem gyógyul a seb. Ha nem hagyod meg a sebet okozónak az ő felelősségét, ha nem adod vissza lélektől lélekig az ő felelősségét, akkor fura nyomásként a szíveden maradhat. Mert a felelősség is a lélek láthatatlan törvénye. Add vissza a körülményeknek a körülmények felelősségét, az érintetteknek az érintettek felelősségét, a sajátodat pedig vállald. Vállald. Jósággal, cselekvő jósággal kiegyenlítheted. Megfizetheted. Csendben, szelíden.

"Ha csupán egy erényed van: az emberség, akkor minden erényt birtokolsz." ősmagyar táltos bölcsesség.

Élni feladatgazdag. Élni és új tavaszt nyitni a világra, egy-egy cseppel tisztábbá tenni és boldogabbá tenni mások lépteid, a boldogság egyik titka. Jó gazda gondosságával ápolni a testünket, együttérző nemes élményekkel a szívünket és fénnyel a tudatunkat. Érdemes. Felragyog a Szeretet. Szer e tett... Tudom. Élem :).Valójában minden igazi tanítás csupán emlékeztetés. Ezért van ereje.Végül.

Minden emberi szívnek van saját csillaga. Neked is van saját csillagod. Jogod van átlényegülni és élni a saját csillagod fényeit. \"Látom a csillagodat, de én a sajátomat követem\" írja Bert Hellinger. Ne az édesanyád csillagát kövesd. Ne a szerelmedét. Légy újra szabad. Emlékezz. Kérlek, emlékezz. Szabad emlékezni.A csillagod rejti a boldogságod. Ha a \"nem ártás\" ősi törvénye mentén éled az életedet.

Honnan tudod hogy valaki hiteles? A tekintete szeretetfényéből és a viselkedéséből. A világ egy része dzsungel. Mindig is az lesz. Ni Hua Ching taoista nagymester írja a Tao lehelletfinom egyetemes törvénye című könyvében, hogy két féle ember van: egyik mélyebb isteni energiákkal, másik ösztönenergiákkal működik. Utóbbinak, a világunk nagy részének örökké elegendő a \"cirkuszt és kenyeret\". Te nem ilyen vagy. Ha olyan lennél, nem olvasnád a soraimat. Mélyebben érdekel a Lét. A Lét igazsága pedig, hogy az, hogy az Univerzumunk tágul. Vele együtt az Igazságai is. Amik hívnak, hogy gazdagítsuk világunkat.Mindez pedig a számszárá. Ebből fel lehet ébredni. Ki lehet ébredni. Az emberfeletti időtlen gyönyör teljességébe és ősteremtési áramlásába.

Hogyan? A szerelmetesség és a nem ártás ősi ösvényén, a nemes tettek mentén és a szívcsendtér meditációján át. Természetesen több ösvény létezik. Fedezd fel a sajátodat. Éld a sajátodat. Az igazi spirituális fejlődés egyéni izzadmány. Minden valódi változás komoly és hétköznapi, önfegyelmet igénylő munka. Minden munka energiabefektetés. Feladatgazdag kitartás. A Soha nem a tudás nagysága vagy mennyisége az üdvözítő. Az Élet elfolyik a szavaink,a tekintélyünk, elpazarolt hétköznapkaink és elméleteink igazságai mellett.

Fedezd fel újra a szerelmeskedés varázsát. Emeld a kedvesedet. Óvd. Miden párkapcsolatban elérkezik a természetes tavasz, nyár, ősz és tél. Ne higgyj az üres lélektárs-ikerláng elméleteknek. Nézd meg az íróikat. Először teljes erőddel és teljes szíveddel próbáld meg helyrehozni a régi kapcsolatodat. Érdemes. Add meg magadnak és neki is a belső időt, hadd közelítsétek meg egymást lépésről lépésre. Újra. Szeretetnyelvvel. Szerelemnyelvvel. Kérlek, ne ülj fel a hollywoodi médiaipar és szappanoperák hamburgerkultúrájának. Először ne új társat keress, hanem keresd meg a szíved erejét és melegét, fényét. Legyen lelki-energetikai felesleged és oszd meg. Nézz friss szemmel a párodra. Érdemes. Egy újjászülető régi szerelem fényévekkel erősebb tud lenni mint egy friss új. Kérlek, higyj az új tavaszban. Tegyél érte.

Hívd vissza a csókolózást a kapcsolatodba. Egy kapcsolat akkor kezd elromlani, ha eltűnik a csókolózás. Csókolózol még? Ha nem, mikor tűnt el a csók a kapcsolatodból? A finom és hosszú csókban a szíved meggyógyulhat, az az elveszettnek hitt szerelem pedig teljesen felfrissülhet.

Érintéseddel simogass. Simogass a tekinteteddel, simogass a mosolyoddal. Simogass a hallgatásoddal, simogass a testeddel. Simogass a szavaiddal. Ne add fel. Kérlek, ne add fel. Fogadd el a simogatást. Fedezd fel a lelked virágoskertjének belső zenéjét és nemes csendjét.

Mit tegyél, ha rosszak és gonoszak veled az emberek? Konfuciusz bölcsen válaszol rá:"A jót jósággal, a rosszat pedig igazsággal kezeld."

Ady írta: "az élet él és élni akar. nem azért adott annyi szépet hogy most átgázoljanak rajta véres és ostoba feneségek. jaj, oly szomorú embernek lenni. szörnyűek az állathős igék. de akik még vagytok, aggódva, árván, őrzők, vigyázzatok a strázsán!" Igen.

Ne aggódj. Aki aggódik, az tudattalanul azt sugározza: \"nem tartalak rá képesnek.\" Az aggódás egy társadalmilag legalizált energiavámpirizmus. Undorító. Ha aggódsz, energiavámpír vagy. hagyd abba. Önfegyelemmel. Igazi önfegyelemmel és egészségesen pozitív gondolatokkal és támogató, szeretetteli szavakkal.

És a szeretlek, "DE".... ennek ne higyj. vagy szeret valaki, vagy nincsen a szívében nemes érzelem irántad. nem tehet róla. vagy tehet róla? tehetsz róla? A másik ember valódi üzenetei és a valódi tartalmak a \"DE\" után kezdődnek. aki azt mondja neked, hogy szeretlek, \"de\"... az valójában nem szeret, csupán így próbálja meg legalizálni, hogy a te felelősséged. Az ilyen embert el kell engedni. A saját csillagának. ne harcolj. teljesen felesleges. a harcban mindenki vesztes. Engedd el. Bocsáss meg neki. És töretlenül higgy abban, hogy jön jobb! Mert jön! A következő sarkon, ahogy tele lesz a szíved fénnyel, ragyogással és a jóság feleslegével, amit meg tudsz oszatni. Bírálat, ítélet és elvárásmentesen. Szabadon.

Búcsúzóul a Szív szútra nemes szavai: "Igazsággal érintem a szívem. Jósággal ragyogom át a Létet. Szépséggel töltöm fel az Életem."

Áldás és Békesség. Uff :)

  

KeresztesKatink

Holisztikus-spirituális hellingerterapeuta. 06202824396

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció