Főoldal
  

 

SZERELMETES BOLDOGASSZONY

 

Drága Felebarátom,

 

bizony, bizony, különleges létboldogság kulcsai élnek a Te magyar szavaidban, és ősi szereidben! Ha elcsendesedsz, és elkezded a Szíveddel hallgatni a magyar szavainkat és hagyományainkat; ha átnézel a czifra púderen, akkor isteni megoldásokat találhatsz... mindenre. Annyira érdemes felfedezni ezt az egyedülálló örökséget! Szeretet, létbölcsesség és életerő...

Könnyed sétára hívlak, kedves Olvasóm... ódon magyar tudásvilágunk Tisztaságába és Igazába.

Minden vallás  a mag(a) sajátos spirituális virágnyelven segíthet és gazdagíthat, miközben ugyan azon a bolygón, ugyanazt az eget látjuk, és ugyanazt a levegőt szívjuk...

Az egész világunk egy nagy Energiatenger. Einstein óta tudaományosan is tudjuk: minden energia, és minden ami létezik: a széked, a kocsid, a pénzed, a házad, a tested... a Természet, az Érzelmek, az egész Univerzum... mindennek egyféle „hullámtermészete” van, és minden leírható matematikai képletekkel... Minden egyféle rezgés... amit az Univerzum láthatatlan törvényei tartanak meg és változtatnak át, a Térben és az Időben. Hogy is hívtuk annak idején a Teremtőt: Isten... Östen... ős-ten-ger... Szerelmetes Öreg Östen... (ör-eg = égi őr..)

 

A „szer” szó az ősmagyarban törvényt (is) jelentett. A láthatatlan törvényeket. Ha szer-elem és szer-etet gazdag életet akarsz élni, be kell tartani őket. Csodálatos szabadság születik meg a betartásukból! Hiszem, tudom, élem.

Megjelenik a szerencse is, hiszen a szer(eket)-én-cse(lekszem)...

Miért is fontos a Hit? H-itt-el csatlakozik a lényed a világhoz. Akkor is, ha nem tudatos. Mert éppúgy, ahogy minden film más-más közönséget vonz... a romantika, a horror, a természetfilm... éppígy van atmosztférája is a Te tudatos-tudattalan hitednek... szívednek, létednek.

Milyen közönséget akarsz vonzani..? Milyen a Te filmed..?.. Íme, a Te tükröd...

 

Nem akarlak hideg tűzzel tomboló „nagymagyarkodásra” motiválni, nem akarlak szektaszagú hangsúlyokkal sem családodtól, sem felebarátaidtól eltávolítani. Nem akarlak műkirály(lány)os gőggel befüstölni. Nem akarlak ősi szereink táltoskodós-aranyasszony áldíszleteibe hívni...

 

A magyarajkú lépték nem erről kellene, hogy szóljon... Az emberi lélek tudattalanja egy óriási világ. Itt vannak a poklok és a mennyország képei, az ősök minden tudása a boldogságról és a megvilágosodásról... és a boldog családról, férfiről és nőről. Ami az édesanyi szívnél kezdődik...

Őseink egyik tanítása: legyen minden asszony boldog! Így lehet az egyén, a család és a társadalmunk is örömteli, fejlődő, élő és gazdag. Eleink, már a szentségek megfogalmazásánál is tanítottak. Nem „Szűz”-nek, „Könnyezőnek”, stb... hívták a legmagasabb női minőséget... hiszen ahová a figyelmedet irányítod, pont olyanná kezdesz válni...

Ha mi, nők, boldogok vagyunk, akkor adni vágyunk. Megosztani vágyunk ezt a belső ragyogást. Ajándékozni szavainkkal, érintésünkkel, törődésünkkel, mosolyunkkal... Ki nem látott már szerelmes nőt..? Őseink tudták, hogy ez a gazdag női belső ragyogás tartósítható, anélkül, hogy külső szerelmes fókusztól (férfiembertől függene). Ezt az „edzéstervet” őrizték a boldogasszony-hagyományaink: hogyan nemesedhet, hogyan lehet ilyen minőségű minden leány és nő... belső mosoly, ima, elcsendesedés, főzés, törődés, lélektisztítás, böjtök, ünnepek, népdalok, baranta, stb...

 

A Hétboldogasszony-minőségek sem csupán egy-egy ünnepet jelentenek, hanem egy fejlődési utat, ami a léted, a családod és a lelked külső-belső megtisztulását hozhatják el. Igazi célja mégis Egy: a szerelmetes, boldog Élet!

Nem véleletlenül hívtuk Szerelmetes Öregöstennek a Teremtőt! A valódi szerelem a szeretet legmagasabb hőfoka, ezt őrzi ezen ősmagyar szavunk: „szerelmetesség.”

A valódi szerelem nem csupán a testi ágyéktüzünk szívig felcsapó lángja... ami elmúlik... Mindannyian átéltük... majd szomjazzuk rá újra és újra. Ha nincsen lelki kapcsolódás a hétköznapokban, ha nincsenek közös élmények, akkor hetek kérdése, és üressé válik a legszebb szépség, munka és jólét is... Mennyi szirupos filmet néz meg a társadalmunk, mennyi érzelmi pótcselekvés és emberi játszma lesz, mennyi csokit és többletzabálást okoz a szerelem hiánya... majd megkeseredett és haraggal teli, feszült lelki állapotokat... egymillió cukorbeteg van hazánkban!

Mért is szomjazzuk újra és újra ezt az édes érzést..? Mert a szerelemben megszűnnek a korlátok, a szerelemben az egész világ lehetőségekkel ragyogóvá válik, mert a szerelemben bármi lehetséges és gyönyörteli! Tele vagyunk erővel, lelkesedéssel és örömmel. Az igazi szerelem testi fényfürdőjében pedig – akár tudsz róla, akár nem – egyesülsz pár pillanatra a Szerelmetes ÖsTen(ger)el! Mikor szerelmeskedtél utoljára, kedves olvasóm..? Nem a puszta szexre kérdezek, bár az is egy édes megkönnyebbülés... tudjuk, ehhez minden második sarkon találhatsz partnert... de minden nőnél van szebb nő, és minden férfinél van jobb férfi...

Az emberi lét bizony Isteni (fejlődési) lehetőség, egy állati ösztöntestbe oltva. Lássuk be, hol ez, hol az erősebb... Nem baj... A szerelmeskedés ott kezdődik, hogy alázattal kinyitod a szíved egy másik emberi lény felé, akire üde és játékos ősharmóniával rábízod magad, mert tudod: mindent megtesz azért, tekintete mosolyával, szavainak és testének szerelmetes érintéseivel Téged boldoggá tegyen... Alá-ázat-tal... Érted! Te pedig érte... és így válhat egyre harmonikusabb, szent játékká, a hétköznapok minden pillanata a halálos ágyig... ami utolér és átkelsz a Fénykapun. Akkor már nincsen visszaút. Nincsen.

Őseink nem voltak prűdek. Mégis, igazi szentségként kezelték a nő és a férfi testének találkozását. Ház-a(é)s-társ-ban...Tudták, hogy a szerelmetesség egy olyan lelki állapot, ami finomléptékkel fejleszthető, állandósítható, és ebben, bizony-bizony a nőknek  hatalmas szerepe és szentsége lenne: megtalálni újra, és megosztani ezt a belső ragyogást...

Mégsem  beavatások csodája mindez, hanem olyan, mintha egy zenekar gazdagodna régi-új hangszerek hosszú sorával és örömittas dallamaival... ahol a zenekar maga a Lelked.

Minden valódi változás óriási lelki és testi munka is. Minden valódi fejlődés egyéni izzadmány. Igazi, kitartó, rengeteg önfegyelmet igénylő, belső munka. Őseink ismerték az un. Boldogasszony-(jóga)tornát, melyben a test energiavezetékeit, csokrait(csakráit), és izmait tartották karban. Őseink gyakorolták a hajnali Napba nézést, hogy átfürdessék szívüket a Fénnyel. Őseink imádkoztak: á(o)ldásért... és fel-adták a Teremtőnek, amit nem tudtak megoldani... Ősanyáink főztek, és megáldották a család táplálékát a mindennapi közös étkezésekkor, mert így lehet melegséget hozni a feladatgazdag, szürke hétköznapokba. Az az asszony, aki nem simogatja meg szívmelengető szavaival és érintésével a férjét, a családját; az az asszony, aki nem főz, annak a párja elkezd (tudattalanul) meleget keresni a külvilágban; pl. alkoholban, másik nőben, drogokban, játékokban, szenvedélybetegségekben... A nő azonban akkor lesz boldog, ha érzi: feltételek nélkül(!) rábízhatja magát a párjára, és igazi menedéket találhat annak szívében és karjaiban. Adok-kapok harmóniával...

 

A Természet és a Lélek törvénye nem bocsátja meg a tudatlanságot.

A valódi testi-lelki-kapcsolati gyógyulás a megbocsátás képességével kezdődhet csupán el. Szívből megbocsátok az ellenem vétkezőnek és az ő felelősségét – lélektől-lélekig – ráhagyom... szívből megbocsátok önmagamnak, és az én teljes felelősségemet VÁLLALOM! Teszek(!) valami Jót, valami igazán Jót, hogy meggyógyulhasson az én sebzett szívem... mert a szeretet, amire szomjazik minden beteg, kiégett ill. depressziós ember, az bizony: szer-e-tett... mert meggyógyít az a „tett”, amit a „szer”-eknek megfelelően teszel... meggyógyíthatja az egész életedet. Bőséggé, harmóniává és szépséggé varázsolva a külső-belső világodat.

Sok-sok élmény után az ember megáll... Megállunk... Vétkeztünk és vétkeztek ellenünk...  Talán kiégtünk vagy szenvedünk... és ahogy József Attila írja: „A semmi ágán ül szívem, kis teste hangtalan vacog. Köréje gyűlnek szelíden, és nézik, nézik a csillagok.”

 

Mi a kiút? Az első lépés ez legyen: hol van a Te Hited..? Mert a Hited megtart Téged. Újjászülethetsz... Hitedtől függ, milyen értékekben van a szíved Lelki Menedéke? Mert az egyéni életed pont olyanná válik, mint amilyen a tudatos-tudattalan Hited. Egy energiatér, amiben átfürödheted a lelkedet.

A Holt Tenger partján kétezer éves tekercseket találtak. Ősi imákkal, Jézus, Mária, Magdaléna, Júdás... evangéliumaival és imáival. A népi emlékezet nem csupán Miatyánkot, hanem Mianyánkot is ismert, valamint közös, un. Mianyánk-Miatyánkot, amelyben az ŐsTen(gert) szólították meg eleink.

A Mianyánk a Boldogasszony volt. Minden szó egy rezgés, minden rezgés egy program, egy energiafürdő, egy dallam érintése... és íme, egyik ősi imánk:

 

 

 

 

Mianyánk-Miatyánk, ki felettünk, bennünk és a Világunk vagy.

Szenteltessék meg a Te neved a Kettős Szentháromságban, ami az Anya-Leánygyermek-Élet, Atya-Fiú-Szent Lélek.

Legyen bennünk a Te Országod Bölcsesség, Szerelmetesség és Egység.

Amint Angyalaidat mindennap kiküldöd, úgy küldd el őket hozzánk is.

Mindennapi Szent Kenyerünket és az Élő Szőlőtőke gyümölcsét add meg nekünk ma.

Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is szívből megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és fizetünk-felelünk az elkövetett vétkeinkért, mulasztásainkért, míg Bölcsességgé, Szeretetté és Kegyelemmé nem válnak.

Légy velünk a kísértésben. Légy velünk a betegségben. Légy velünk a sötét pillanatainkban.

Segíts megszabadulnunk a tisztátalan és sötét gondolatainktól, tisztátalan és sötét szavainktól, tetteinktől és mulasztásainktól, hogy mi is megszabadulhassunk a Gonosznak tűnő dolgoktól.

Mert Tiéd az Ország, a Hatalom és a Dicsőség. A Föld, a Szerelmetesség és az Élet.

Most és mindörökké. Az idők végezetéig.

Az Anya-Leánygyermek-Élet és az Atya-Fiú-Szent Lélek nevében (kettős keresztvetés mindkét kézzel). Így Legyen! Így Van!

 

 

  

KeresztesKatink

Holisztikus-spirituális hellingerterapeuta. 06202824396

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció