Főoldal
  

Hogy minél hosszabb ideig élvezhessük, tartsuk karban rendesen.

Mindig az autónak megfelelő oktánszámú üzemeanyagot tankoljuk. Felesleges pénzkidobás a nagyobbat, mivel az autó teljesítményén aligha javít.

A rendszeres mosás és gyantázás megőrzi a festéket, és megakadályozza, hogy elrozsdásodjon az autó. Elölről pedig takarítsuk ki, a porszívózást is beleértve.

Mindig készítsük fel az autót az adott szezonra (legyen az nyár vagy tél). Leginkább a gumikat, a hűtőfolyadékot és az elektromos rendszert teszi próbára a váltás.

Vegyük komolyan ha jelez az autó: ellenőrizd a motort. Ne halogasd!

Az autót a saját keretein belül kezeld és vezesd. Ne hajtsd túl és ne is hagyd kihasználatlanul. Egyik sem tesz neki jót.

A használati utasítás nem ok nélkül íródott, tartsuk be az ott leírtakat, meghosszabíthatja az autó élettartamát és pénzt is spórolhatunk vele.

Rendszeresen ellenőrizzük a gumik nyomását, az olajszintet, a lámpákat, irányjelzőket. Ha ezt rendszeressé tesszük, kevesebb meglepetés ér majd.

Olajválasztásnál használjuk azt, amit a szalonban, útmutatóban, szervízben javasolnak. Okkal teszik.

Ha valami nem működik rendesen, ne reménykedjünk, hogy majd magától elmúlik. Nézzük, nézessük meg. Inkább apránként javítassuk meg, mint amikor már felhalmozódik sok minden.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció